
Bitlis'in Hizan ilçesinde, vatandaşlar, bağlarda yetiştirdikleri organik üzümlerden asırlardır doğal yöntemlerle pekmez üretiyor. Harmandöven köyünün Tatrik mezrasında vatandaşlar, büyük emekler sonucu bağlardan topladıkları üzümleri sepetlerle taşıyarak evlerine getiriyor. Üzümleri çizmelerle ezerek suyunu çıkaran ve içine doğal maya olarak kil toprak katan köylüler, bu suyu, etrafını çamur ve taşlarla kapladıkları kazanların altında yaktıkları odun ateşinde belli bir süre kaynatıyor. Daha sonra süzülerek başka kazanlara aktarılan, sürekli kepçe ile karıştırılarak yine belli bir süre kaynatılarak üzerinde buharı tüten üzüm suyu, meşakkatli bir uğraşın ardından pekmeze dönüştürülüyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis'in Hizan ilçesi, Harmandöven köyünün Tatrik mezrasında yaşayan vatandaşlar, bağlarda yetiştirdikleri organik üzümlerden asırlardır doğal yöntemlerle pekmez üretiyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis'in Hizan ilçesi, Harmandöven köyünün Tatrik mezrasında yaşayan vatandaşlar, bağlarda yetiştirdikleri organik üzümlerden asırlardır doğal yöntemlerle pekmez üretiyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis'in Hizan ilçesi, Harmandöven köyünün Tatrik mezrasında yaşayan vatandaşlar, bağlarda yetiştirdikleri organik üzümlerden asırlardır doğal yöntemlerle pekmez üretiyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis'in Hizan ilçesinde, vatandaşlar, bağlarda yetiştirdikleri organik üzümlerden asırlardır doğal yöntemlerle pekmez üretiyor. Harmandöven köyünün Tatrik mezrasında vatandaşlar, büyük emekler sonucu bağlardan topladıkları üzümleri sepetlerle taşıyarak evlerine getiriyor. Üzümleri çizmelerle ezerek suyunu çıkaran ve içine doğal maya olarak kil toprak katan köylüler, bu suyu, etrafını çamur ve taşlarla kapladıkları kazanların altında yaktıkları odun ateşinde belli bir süre kaynatıyor. Daha sonra süzülerek başka kazanlara aktarılan, sürekli kepçe ile karıştırılarak yine belli bir süre kaynatılarak üzerinde buharı tüten üzüm suyu, meşakkatli bir uğraşın ardından pekmeze dönüştürülüyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis'in Hizan ilçesinde, vatandaşlar, bağlarda yetiştirdikleri organik üzümlerden asırlardır doğal yöntemlerle pekmez üretiyor. Harmandöven köyünün Tatrik mezrasında vatandaşlar, büyük emekler sonucu bağlardan topladıkları üzümleri sepetlerle taşıyarak evlerine getiriyor. Üzümleri çizmelerle ezerek suyunu çıkaran ve içine doğal maya olarak kil toprak katan köylüler, bu suyu, etrafını çamur ve taşlarla kapladıkları kazanların altında yaktıkları odun ateşinde belli bir süre kaynatıyor. Daha sonra süzülerek başka kazanlara aktarılan, sürekli kepçe ile karıştırılarak yine belli bir süre kaynatılarak üzerinde buharı tüten üzüm suyu, meşakkatli bir uğraşın ardından pekmeze dönüştürülüyor. Pekmez üreten Yaşar Kısa (fotoğrafta), AA muhabirine açıklama yaptı. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis'in Hizan ilçesinde vatandaşlar, bağlarında yetiştirdikleri organik üzümlerle asırlardır dede ve babalarından kalma yöntemleri kullanarak pekmez üretiyor. Vatandaşlar, doğal maya olarak içine kattıkları kil toprak ile üzüm suyunu, yaktıkları odun ateşinde etrafını çamur ve taşlarla kapladıkları kazanlarda kaynatarak pekmez elde ediyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis'in Hizan ilçesinde vatandaşlar, bağlarında yetiştirdikleri organik üzümlerle asırlardır dede ve babalarından kalma yöntemleri kullanarak pekmez üretiyor. Vatandaşlar, doğal maya olarak içine kattıkları kil toprak ile üzüm suyunu, yaktıkları odun ateşinde etrafını çamur ve taşlarla kapladıkları kazanlarda kaynatarak pekmez elde ediyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis'in Hizan ilçesinde vatandaşlar, bağlarında yetiştirdikleri organik üzümlerle asırlardır dede ve babalarından kalma yöntemleri kullanarak pekmez üretiyor. Vatandaşlar, doğal maya olarak içine kattıkları kil toprak ile üzüm suyunu, yaktıkları odun ateşinde etrafını çamur ve taşlarla kapladıkları kazanlarda kaynatarak pekmez elde ediyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis'in Hizan ilçesinde vatandaşlar, bağlarında yetiştirdikleri organik üzümlerle asırlardır dede ve babalarından kalma yöntemleri kullanarak pekmez üretiyor. Vatandaşlar, doğal maya olarak içine kattıkları kil toprak ile üzüm suyunu, yaktıkları odun ateşinde etrafını çamur ve taşlarla kapladıkları kazanlarda kaynatarak pekmez elde ediyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis'in Hizan ilçesinde vatandaşlar, bağlarında yetiştirdikleri organik üzümlerle asırlardır dede ve babalarından kalma yöntemleri kullanarak pekmez üretiyor. Vatandaşlar, doğal maya olarak içine kattıkları kil toprak ile üzüm suyunu, yaktıkları odun ateşinde etrafını çamur ve taşlarla kapladıkları kazanlarda kaynatarak pekmez elde ediyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis'in Hizan ilçesinde vatandaşlar, bağlarında yetiştirdikleri organik üzümlerle asırlardır dede ve babalarından kalma yöntemleri kullanarak pekmez üretiyor. Vatandaşlar, doğal maya olarak içine kattıkları kil toprak ile üzüm suyunu, yaktıkları odun ateşinde etrafını çamur ve taşlarla kapladıkları kazanlarda kaynatarak pekmez elde ediyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis'in Hizan ilçesinde vatandaşlar, bağlarında yetiştirdikleri organik üzümlerle asırlardır dede ve babalarından kalma yöntemleri kullanarak pekmez üretiyor. Vatandaşlar, doğal maya olarak içine kattıkları kil toprak ile üzüm suyunu, yaktıkları odun ateşinde etrafını çamur ve taşlarla kapladıkları kazanlarda kaynatarak pekmez elde ediyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

Bitlis'in Hizan ilçesinde vatandaşlar, bağlarında yetiştirdikleri organik üzümlerle asırlardır dede ve babalarından kalma yöntemleri kullanarak pekmez üretiyor. Vatandaşlar, doğal maya olarak içine kattıkları kil toprak ile üzüm suyunu, yaktıkları odun ateşinde etrafını çamur ve taşlarla kapladıkları kazanlarda kaynatarak pekmez elde ediyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )