
Antalya'nın yüz yıllık tatlarından biri olan ve özel taratoruyla ünü sınırları aşan "Antalya usulü piyaz", Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret belgesi alarak tescillendi. ( Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı )

Antalya'nın yüz yıllık tatlarından biri olan ve özel taratoruyla ünü sınırları aşan "Antalya usulü piyaz", Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret belgesi alarak tescillendi. ( Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı )

Antalya'nın yüz yıllık tatlarından biri olan ve özel taratoruyla ünü sınırları aşan "Antalya usulü piyaz", Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret belgesi alarak tescillendi. Antalya'da lokanta işletmecisi ve piyaz ustası Ahmet Semerci, Antalya usulü piyazın tarator soslu (tahin, limon, sirke, sarımsak, tuz, zeytinyağın ve su ile hazırlanıyor) bir fasulye yemeği olduğunu, başka yörelerde yapılan piyaz çeşitlerinin salata olarak tüketilirken, Antalya'da ana yemek olarak yenildiğini belirtti. ( Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı )

Antalya'nın yüz yıllık tatlarından biri olan ve özel taratoruyla ünü sınırları aşan "Antalya usulü piyaz", Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret belgesi alarak tescillendi. Antalya'da lokanta işletmecisi ve piyaz ustası Ahmet Semerci, Antalya usulü piyazın tarator soslu (tahin, limon, sirke, sarımsak, tuz, zeytinyağın ve su ile hazırlanıyor) bir fasulye yemeği olduğunu, başka yörelerde yapılan piyaz çeşitlerinin salata olarak tüketilirken, Antalya'da ana yemek olarak yenildiğini belirtti. ( Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı )

Antalya'nın yüz yıllık tatlarından biri olan ve özel taratoruyla ünü sınırları aşan "Antalya usulü piyaz", Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret belgesi alarak tescillendi. Antalya'da lokanta işletmecisi ve piyaz ustası Ahmet Semerci, Antalya usulü piyazın tarator soslu (tahin, limon, sirke, sarımsak, tuz, zeytinyağın ve su ile hazırlanıyor) bir fasulye yemeği olduğunu, başka yörelerde yapılan piyaz çeşitlerinin salata olarak tüketilirken, Antalya'da ana yemek olarak yenildiğini belirtti. ( Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı )

Antalya'nın yüz yıllık tatlarından biri olan ve özel taratoruyla ünü sınırları aşan "Antalya usulü piyaz", Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret belgesi alarak tescillendi. Antalya'da lokanta işletmecisi ve piyaz ustası Ahmet Semerci, Antalya usulü piyazın tarator soslu (tahin, limon, sirke, sarımsak, tuz, zeytinyağın ve su ile hazırlanıyor) bir fasulye yemeği olduğunu, başka yörelerde yapılan piyaz çeşitlerinin salata olarak tüketilirken, Antalya'da ana yemek olarak yenildiğini belirtti. ( Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı )

Antalya'nın yüz yıllık tatlarından biri olan ve özel taratoruyla ünü sınırları aşan "Antalya usulü piyaz", Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret belgesi alarak tescillendi. Antalya'da lokanta işletmecisi ve piyaz ustası Ahmet Semerci, Antalya usulü piyazın tarator soslu (tahin, limon, sirke, sarımsak, tuz, zeytinyağın ve su ile hazırlanıyor) bir fasulye yemeği olduğunu, başka yörelerde yapılan piyaz çeşitlerinin salata olarak tüketilirken, Antalya'da ana yemek olarak yenildiğini belirtti. ( Orhan Çiçek - Anadolu Ajansı )