Dolar
38.59
Euro
43.72
Altın
3,359.75
ETH/USDT
1,805.80
BTC/USDT
94,421.00
BIST 100
9,112.19
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor
30.04.2023

İşçilerin 19.yüzyılın ortasında fazla çalışma şartlarının 8 saate indirilmesi talebiyle Avustralya'da başlattıkları yürüyüş, sanayileşme sürecinde birbiriyle yarış halinde olan diğer sanayi ülkelerinde çalışan işçiler için de motivasyon kaynağı oldu. 14 - 21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de işçilerin bu talepleri doğrultusunda, Fransız bir işçi temsilcisinin de önerisiyle 1 Mayıs'ın tüm dünyada "birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Dünyada her yıl "işçi bayramı" olarak nitelenen 1 Mayıs, işçi taleplerinin gündeme taşınmasına neden olduğu gibi işçi sendikalarının geliştirdikleri siyasi söylem ve isteklerin kamuoyuna aktarılmasında da etkili bir gün olarak biliniyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, 22 Nisan 2008'de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildi ve TBMM'nin 22 Nisan 2009'da aldığı 5892 sayılı kanunun, 5 gün sonra Resmi Gazetede yayımlanmasıyla "resmi tatil" ilan edildi. Fotoğrafta, 1 Mayıs 1979'da İzmir'de düzenlenen miting görülüyor. (Arşiv) ( MEHMET UNLU - Anadolu Ajansı )

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor
Fotoğraf: Necdet Onur Arşivi

İşçilerin 19.yüzyılın ortasında fazla çalışma şartlarının 8 saate indirilmesi talebiyle Avustralya'da başlattıkları yürüyüş, sanayileşme sürecinde birbiriyle yarış halinde olan diğer sanayi ülkelerinde çalışan işçiler için de motivasyon kaynağı oldu. 14 - 21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de işçilerin bu talepleri doğrultusunda, Fransız bir işçi temsilcisinin de önerisiyle 1 Mayıs'ın tüm dünyada "birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Dünyada her yıl "işçi bayramı" olarak nitelenen 1 Mayıs, işçi taleplerinin gündeme taşınmasına neden olduğu gibi işçi sendikalarının geliştirdikleri siyasi söylem ve isteklerin kamuoyuna aktarılmasında da etkili bir gün olarak biliniyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, 22 Nisan 2008'de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildi ve TBMM'nin 22 Nisan 2009'da aldığı 5892 sayılı kanunun, 5 gün sonra Resmi Gazetede yayımlanmasıyla "resmi tatil" ilan edildi. Fotoğrafta, 1 Ocak 1968'de ardiyede kış için yakacak odun hazırlayan işçiler görülüyor. (Arşiv) ( Necdet Onur Arşivi - Anadolu Ajansı )

DEVLET URETME CIFTLIGI
Fotoğraf: AA Arşivi

İşçilerin 19.yüzyılın ortasında fazla çalışma şartlarının 8 saate indirilmesi talebiyle Avustralya'da başlattıkları yürüyüş, sanayileşme sürecinde birbiriyle yarış halinde olan diğer sanayi ülkelerinde çalışan işçiler için de motivasyon kaynağı oldu. 14 - 21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de işçilerin bu talepleri doğrultusunda, Fransız bir işçi temsilcisinin de önerisiyle 1 Mayıs'ın tüm dünyada "birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Dünyada her yıl "işçi bayramı" olarak nitelenen 1 Mayıs, işçi taleplerinin gündeme taşınmasına neden olduğu gibi işçi sendikalarının geliştirdikleri siyasi söylem ve isteklerin kamuoyuna aktarılmasında da etkili bir gün olarak biliniyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, 22 Nisan 2008'de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildi ve TBMM'nin 22 Nisan 2009'da aldığı 5892 sayılı kanunun, 5 gün sonra Resmi Gazetede yayımlanmasıyla "resmi tatil" ilan edildi. Fotoğrafta, 16 Mayıs 1974'te Devlet Üretme Çiftliği'nde grev yapan işçiler görülüyor. (Arşiv) ( AA Arşivi - Anadolu Ajansı )

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor
Fotoğraf: Lukas Kabon

İşçilerin 19.yüzyılın ortasında fazla çalışma şartlarının 8 saate indirilmesi talebiyle Avustralya'da başlattıkları yürüyüş, sanayileşme sürecinde birbiriyle yarış halinde olan diğer sanayi ülkelerinde çalışan işçiler için de motivasyon kaynağı oldu. 14 - 21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de işçilerin bu talepleri doğrultusunda, Fransız bir işçi temsilcisinin de önerisiyle 1 Mayıs'ın tüm dünyada "birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Dünyada her yıl "işçi bayramı" olarak nitelenen 1 Mayıs, işçi taleplerinin gündeme taşınmasına neden olduğu gibi işçi sendikalarının geliştirdikleri siyasi söylem ve isteklerin kamuoyuna aktarılmasında da etkili bir gün olarak biliniyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, 22 Nisan 2008'de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildi ve TBMM'nin 22 Nisan 2009'da aldığı 5892 sayılı kanunun, 5 gün sonra Resmi Gazetede yayımlanmasıyla "resmi tatil" ilan edildi. Fotoğrafta, 8 Ağustos 2020'de Çekya'da bulunan demir çelik fabrikasında çalışan işçi görülüyor. (Arşiv) ( Lukas Kabon - Anadolu Ajansı )

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor
Fotoğraf: Halil Fidan

İşçilerin 19.yüzyılın ortasında fazla çalışma şartlarının 8 saate indirilmesi talebiyle Avustralya'da başlattıkları yürüyüş, sanayileşme sürecinde birbiriyle yarış halinde olan diğer sanayi ülkelerinde çalışan işçiler için de motivasyon kaynağı oldu. 14 - 21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de işçilerin bu talepleri doğrultusunda, Fransız bir işçi temsilcisinin de önerisiyle 1 Mayıs'ın tüm dünyada "birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Dünyada her yıl "işçi bayramı" olarak nitelenen 1 Mayıs, işçi taleplerinin gündeme taşınmasına neden olduğu gibi işçi sendikalarının geliştirdikleri siyasi söylem ve isteklerin kamuoyuna aktarılmasında da etkili bir gün olarak biliniyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, 22 Nisan 2008'de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildi ve TBMM'nin 22 Nisan 2009'da aldığı 5892 sayılı kanunun, 5 gün sonra Resmi Gazetede yayımlanmasıyla "resmi tatil" ilan edildi. Fotoğrafta, 23 Temmuz 2022'de İzmir'in Torbalı ilçesinde domates tarlasında çalışan işçiler görülüyor. (Arşiv) ( Halil Fidan - Anadolu Ajansı )

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor
Fotoğraf: Serhat Zafer

İşçilerin 19.yüzyılın ortasında fazla çalışma şartlarının 8 saate indirilmesi talebiyle Avustralya'da başlattıkları yürüyüş, sanayileşme sürecinde birbiriyle yarış halinde olan diğer sanayi ülkelerinde çalışan işçiler için de motivasyon kaynağı oldu. 14 - 21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de işçilerin bu talepleri doğrultusunda, Fransız bir işçi temsilcisinin de önerisiyle 1 Mayıs'ın tüm dünyada "birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Dünyada her yıl "işçi bayramı" olarak nitelenen 1 Mayıs, işçi taleplerinin gündeme taşınmasına neden olduğu gibi işçi sendikalarının geliştirdikleri siyasi söylem ve isteklerin kamuoyuna aktarılmasında da etkili bir gün olarak biliniyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, 22 Nisan 2008'de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildi ve TBMM'nin 22 Nisan 2009'da aldığı 5892 sayılı kanunun, 5 gün sonra Resmi Gazetede yayımlanmasıyla "resmi tatil" ilan edildi. Fotoğrafta, 24 Eylül 2019'da Sivas'ta yer alan Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ'de (TÜDEMSAŞ) çalışan işçi görülüyor. (Arşiv) ( Serhat Zafer - Anadolu Ajansı )

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor
Fotoğraf: Raşit Aydoğan

İşçilerin 19.yüzyılın ortasında fazla çalışma şartlarının 8 saate indirilmesi talebiyle Avustralya'da başlattıkları yürüyüş, sanayileşme sürecinde birbiriyle yarış halinde olan diğer sanayi ülkelerinde çalışan işçiler için de motivasyon kaynağı oldu. 14 - 21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de işçilerin bu talepleri doğrultusunda, Fransız bir işçi temsilcisinin de önerisiyle 1 Mayıs'ın tüm dünyada "birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Dünyada her yıl "işçi bayramı" olarak nitelenen 1 Mayıs, işçi taleplerinin gündeme taşınmasına neden olduğu gibi işçi sendikalarının geliştirdikleri siyasi söylem ve isteklerin kamuoyuna aktarılmasında da etkili bir gün olarak biliniyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, 22 Nisan 2008'de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildi ve TBMM'nin 22 Nisan 2009'da aldığı 5892 sayılı kanunun, 5 gün sonra Resmi Gazetede yayımlanmasıyla "resmi tatil" ilan edildi. Fotoğrafta, 25 Mayıs 2016'da toplu taşıma aracının bakımını yapan işçi görülüyor. (Arşiv) ( Raşit Aydoğan - Anadolu Ajansı )

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor
Fotoğraf: Raşit Aydoğan

İşçilerin 19.yüzyılın ortasında fazla çalışma şartlarının 8 saate indirilmesi talebiyle Avustralya'da başlattıkları yürüyüş, sanayileşme sürecinde birbiriyle yarış halinde olan diğer sanayi ülkelerinde çalışan işçiler için de motivasyon kaynağı oldu. 14 - 21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de işçilerin bu talepleri doğrultusunda, Fransız bir işçi temsilcisinin de önerisiyle 1 Mayıs'ın tüm dünyada "birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Dünyada her yıl "işçi bayramı" olarak nitelenen 1 Mayıs, işçi taleplerinin gündeme taşınmasına neden olduğu gibi işçi sendikalarının geliştirdikleri siyasi söylem ve isteklerin kamuoyuna aktarılmasında da etkili bir gün olarak biliniyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, 22 Nisan 2008'de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildi ve TBMM'nin 22 Nisan 2009'da aldığı 5892 sayılı kanunun, 5 gün sonra Resmi Gazetede yayımlanmasıyla "resmi tatil" ilan edildi. Fotoğrafta, 9 Mayıs 2021'de doğalgaz ve su boruları üreten bir fabrikanın işçileri çay molasında görülüyor. (Arşiv) ( Raşit Aydoğan - Anadolu Ajansı )

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor
Fotoğraf: Halil Fidan

İşçilerin 19.yüzyılın ortasında fazla çalışma şartlarının 8 saate indirilmesi talebiyle Avustralya'da başlattıkları yürüyüş, sanayileşme sürecinde birbiriyle yarış halinde olan diğer sanayi ülkelerinde çalışan işçiler için de motivasyon kaynağı oldu. 14 - 21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de işçilerin bu talepleri doğrultusunda, Fransız bir işçi temsilcisinin de önerisiyle 1 Mayıs'ın tüm dünyada "birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Dünyada her yıl "işçi bayramı" olarak nitelenen 1 Mayıs, işçi taleplerinin gündeme taşınmasına neden olduğu gibi işçi sendikalarının geliştirdikleri siyasi söylem ve isteklerin kamuoyuna aktarılmasında da etkili bir gün olarak biliniyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, 22 Nisan 2008'de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildi ve TBMM'nin 22 Nisan 2009'da aldığı 5892 sayılı kanunun, 5 gün sonra Resmi Gazetede yayımlanmasıyla "resmi tatil" ilan edildi. Fotoğrafta, 21 Ağustos 2021'de İzmir'de domates tarlasında çalışan işçi görülüyor. (Arşiv) ( Halil Fidan - Anadolu Ajansı )

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor
Fotoğraf: Esra Hacioğlu Karakaya

İşçilerin 19.yüzyılın ortasında fazla çalışma şartlarının 8 saate indirilmesi talebiyle Avustralya'da başlattıkları yürüyüş, sanayileşme sürecinde birbiriyle yarış halinde olan diğer sanayi ülkelerinde çalışan işçiler için de motivasyon kaynağı oldu. 14 - 21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de işçilerin bu talepleri doğrultusunda, Fransız bir işçi temsilcisinin de önerisiyle 1 Mayıs'ın tüm dünyada "birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Dünyada her yıl "işçi bayramı" olarak nitelenen 1 Mayıs, işçi taleplerinin gündeme taşınmasına neden olduğu gibi işçi sendikalarının geliştirdikleri siyasi söylem ve isteklerin kamuoyuna aktarılmasında da etkili bir gün olarak biliniyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, 22 Nisan 2008'de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildi ve TBMM'nin 22 Nisan 2009'da aldığı 5892 sayılı kanunun, 5 gün sonra Resmi Gazetede yayımlanmasıyla "resmi tatil" ilan edildi. Fotoğrafta, 24 Ağustos 2022'de Ankara'da mangal kömürü üretiminde çalışan torakçılar görülüyor. (Arşiv) ( Esra Hacioğlu Karakaya - Anadolu Ajansı )

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

İşçilerin 19.yüzyılın ortasında fazla çalışma şartlarının 8 saate indirilmesi talebiyle Avustralya'da başlattıkları yürüyüş, sanayileşme sürecinde birbiriyle yarış halinde olan diğer sanayi ülkelerinde çalışan işçiler için de motivasyon kaynağı oldu. 14 - 21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de işçilerin bu talepleri doğrultusunda, Fransız bir işçi temsilcisinin de önerisiyle 1 Mayıs'ın tüm dünyada "birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Dünyada her yıl "işçi bayramı" olarak nitelenen 1 Mayıs, işçi taleplerinin gündeme taşınmasına neden olduğu gibi işçi sendikalarının geliştirdikleri siyasi söylem ve isteklerin kamuoyuna aktarılmasında da etkili bir gün olarak biliniyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, 22 Nisan 2008'de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildi ve TBMM'nin 22 Nisan 2009'da aldığı 5892 sayılı kanunun, 5 gün sonra Resmi Gazetede yayımlanmasıyla "resmi tatil" ilan edildi. Fotoğrafta, 25 Mart 2023'te Manisa'nın Soma ilçesinde yerin metrelerce altında çalışan maden işçileri görülüyor. (Arşiv) ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor
Fotoğraf: Özkan Bilgin

İşçilerin 19.yüzyılın ortasında fazla çalışma şartlarının 8 saate indirilmesi talebiyle Avustralya'da başlattıkları yürüyüş, sanayileşme sürecinde birbiriyle yarış halinde olan diğer sanayi ülkelerinde çalışan işçiler için de motivasyon kaynağı oldu. 14 - 21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de işçilerin bu talepleri doğrultusunda, Fransız bir işçi temsilcisinin de önerisiyle 1 Mayıs'ın tüm dünyada "birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Dünyada her yıl "işçi bayramı" olarak nitelenen 1 Mayıs, işçi taleplerinin gündeme taşınmasına neden olduğu gibi işçi sendikalarının geliştirdikleri siyasi söylem ve isteklerin kamuoyuna aktarılmasında da etkili bir gün olarak biliniyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, 22 Nisan 2008'de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildi ve TBMM'nin 22 Nisan 2009'da aldığı 5892 sayılı kanunun, 5 gün sonra Resmi Gazetede yayımlanmasıyla "resmi tatil" ilan edildi. Fotoğrafta, 05 Mart 2021'de Hakkari'de yüksek rakımlı bölgelerdeki elektrik arızalarını gidermek için görev bölgesine intikal eden elektrik işçileri görülüyor. (Arşiv) ( Özkan Bilgin - Anadolu Ajansı )

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor
Fotoğraf: Özkan Bilgin

İşçilerin 19.yüzyılın ortasında fazla çalışma şartlarının 8 saate indirilmesi talebiyle Avustralya'da başlattıkları yürüyüş, sanayileşme sürecinde birbiriyle yarış halinde olan diğer sanayi ülkelerinde çalışan işçiler için de motivasyon kaynağı oldu. 14 - 21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de işçilerin bu talepleri doğrultusunda, Fransız bir işçi temsilcisinin de önerisiyle 1 Mayıs'ın tüm dünyada "birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Dünyada her yıl "işçi bayramı" olarak nitelenen 1 Mayıs, işçi taleplerinin gündeme taşınmasına neden olduğu gibi işçi sendikalarının geliştirdikleri siyasi söylem ve isteklerin kamuoyuna aktarılmasında da etkili bir gün olarak biliniyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, 22 Nisan 2008'de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildi ve TBMM'nin 22 Nisan 2009'da aldığı 5892 sayılı kanunun, 5 gün sonra Resmi Gazetede yayımlanmasıyla "resmi tatil" ilan edildi. Fotoğrafta, 08 Ekim 2017'de Van ile Siirt arasında elektrik aktarımını sağlayan yüksek gerilim hattında çalışan görülüyor. (Arşiv) ( Özkan Bilgin - Anadolu Ajansı )

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

İşçilerin 19.yüzyılın ortasında fazla çalışma şartlarının 8 saate indirilmesi talebiyle Avustralya'da başlattıkları yürüyüş, sanayileşme sürecinde birbiriyle yarış halinde olan diğer sanayi ülkelerinde çalışan işçiler için de motivasyon kaynağı oldu. 14 - 21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de işçilerin bu talepleri doğrultusunda, Fransız bir işçi temsilcisinin de önerisiyle 1 Mayıs'ın tüm dünyada "birlik, mücadele ve dayanışma günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Dünyada her yıl "işçi bayramı" olarak nitelenen 1 Mayıs, işçi taleplerinin gündeme taşınmasına neden olduğu gibi işçi sendikalarının geliştirdikleri siyasi söylem ve isteklerin kamuoyuna aktarılmasında da etkili bir gün olarak biliniyor. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmaya başlanan 1 Mayıs, 22 Nisan 2008'de "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kabul edildi ve TBMM'nin 22 Nisan 2009'da aldığı 5892 sayılı kanunun, 5 gün sonra Resmi Gazetede yayımlanmasıyla "resmi tatil" ilan edildi. Fotoğrafta, 21 Şubat 2021'de rüzgar türbinlerinin bakımını yapan teknisyenler görülüyor. (Arşiv) ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler