
Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Altunçay köyünde yaşayanlar, geleneksel yöntemlerle yetiştirdikleri şeker kamışlarını imece usulü toplayıp 150 yıllık mengenede sıkarak pekmeze dönüştürüyor.Altunçay köyü sakinleri, her yıl arazilerine ektikleri şeker kamışlarının hasadına başladı. Sabahın erken saatlerinde aileleri ve komşularıyla bir araya gelerek arazilerine giden köylüler, bağ bıçağıyla kestikleri şeker kamışını traktörlere yüklüyor.Traktörlerle meydana taşınan şeker kamışlarının, köyde dört nesildir kullanılan 150 yıllık mengenede sıkılarak suyu çıkarılıyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )

Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Altunçay köyünde yaşayanlar, geleneksel yöntemlerle yetiştirdikleri şeker kamışlarını imece usulü toplayıp 150 yıllık mengenede sıkarak pekmeze dönüştürüyor. Altunçay köyü sakinleri, her yıl arazilerine ektikleri şeker kamışlarının hasadına başladı. Sabahın erken saatlerinde aileleri ve komşularıyla bir araya gelerek arazilerine giden köylüler, bağ bıçağıyla kestikleri şeker kamışını traktörlere yüklüyor. Traktörlerle meydana taşınan şeker kamışlarının, köyde dört nesildir kullanılan 150 yıllık mengenede sıkılarak suyu çıkarılıyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan köylüler, dedelerinden kalan geleneksel yöntemlerle hazırladığı şeker kamışından pekmez yapımını her yıl gerçekleştirerek yaşatmaya çalışıyor. Altunçay Köyünde yaşayan köylüler, ata geleneği olan ve dedelerinden öğrendiği şeker kamışının suyundan pekmez yapımını her yıl arazisine dikerek gerçekleştiriyor. Sabahın erken saatlerinde hasat için aileleri ve komşularıyla imece usulü arazilerine giden köylüler, önce geleneksel yöntem olan bağ bıçağı ile şeker kamışlarını kesiyor, daha sonra hasadını traktöre yüklüyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan ve şeker kamışının suyunun sıkıldığı atalarından kalan mengene etrafından traktör yardımıyla dönen köylüler, kamışların suyunu sıkarak ayırıyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan köylüler, dedelerinden kalan geleneksel yöntemlerle hazırladığı şeker kamışından pekmez yapımını her yıl gerçekleştirerek yaşatmaya çalışıyor. Altunçay Köyünde yaşayan köylüler, ata geleneği olan ve dedelerinden öğrendiği şeker kamışının suyundan pekmez yapımını her yıl arazisine dikerek gerçekleştiriyor. Sabahın erken saatlerinde hasat için aileleri ve komşularıyla imece usulü arazilerine giden köylüler, önce geleneksel yöntem olan bağ bıçağı ile şeker kamışlarını kesiyor, daha sonra hasadını traktöre yüklüyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan ve şeker kamışının suyunun sıkıldığı atalarından kalan mengene etrafından traktör yardımıyla dönen köylüler, kamışların suyunu sıkarak ayırıyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan köylüler, dedelerinden kalan geleneksel yöntemlerle hazırladığı şeker kamışından pekmez yapımını her yıl gerçekleştirerek yaşatmaya çalışıyor. Altunçay Köyünde yaşayan köylüler, ata geleneği olan ve dedelerinden öğrendiği şeker kamışının suyundan pekmez yapımını her yıl arazisine dikerek gerçekleştiriyor. Sabahın erken saatlerinde hasat için aileleri ve komşularıyla imece usulü arazilerine giden köylüler, önce geleneksel yöntem olan bağ bıçağı ile şeker kamışlarını kesiyor, daha sonra hasadını traktöre yüklüyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan ve şeker kamışının suyunun sıkıldığı atalarından kalan mengene etrafından traktör yardımıyla dönen köylüler, kamışların suyunu sıkarak ayırıyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan köylüler, dedelerinden kalan geleneksel yöntemlerle hazırladığı şeker kamışından pekmez yapımını her yıl gerçekleştirerek yaşatmaya çalışıyor. Altunçay Köyünde yaşayan köylüler, ata geleneği olan ve dedelerinden öğrendiği şeker kamışının suyundan pekmez yapımını her yıl arazisine dikerek gerçekleştiriyor. Sabahın erken saatlerinde hasat için aileleri ve komşularıyla imece usulü arazilerine giden köylüler, önce geleneksel yöntem olan bağ bıçağı ile şeker kamışlarını kesiyor, daha sonra hasadını traktöre yüklüyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan ve şeker kamışının suyunun sıkıldığı atalarından kalan mengene etrafından traktör yardımıyla dönen köylüler, kamışların suyunu sıkarak ayırıyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan köylüler, dedelerinden kalan geleneksel yöntemlerle hazırladığı şeker kamışından pekmez yapımını her yıl gerçekleştirerek yaşatmaya çalışıyor. Altunçay Köyünde yaşayan köylüler, ata geleneği olan ve dedelerinden öğrendiği şeker kamışının suyundan pekmez yapımını her yıl arazisine dikerek gerçekleştiriyor. Sabahın erken saatlerinde hasat için aileleri ve komşularıyla imece usulü arazilerine giden köylüler, önce geleneksel yöntem olan bağ bıçağı ile şeker kamışlarını kesiyor, daha sonra hasadını traktöre yüklüyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan ve şeker kamışının suyunun sıkıldığı atalarından kalan mengene etrafından traktör yardımıyla dönen köylüler, kamışların suyunu sıkarak ayırıyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan köylüler, dedelerinden kalan geleneksel yöntemlerle hazırladığı şeker kamışından pekmez yapımını her yıl gerçekleştirerek yaşatmaya çalışıyor. Altunçay Köyünde yaşayan köylüler, ata geleneği olan ve dedelerinden öğrendiği şeker kamışının suyundan pekmez yapımını her yıl arazisine dikerek gerçekleştiriyor. Sabahın erken saatlerinde hasat için aileleri ve komşularıyla imece usulü arazilerine giden köylüler, önce geleneksel yöntem olan bağ bıçağı ile şeker kamışlarını kesiyor, daha sonra hasadını traktöre yüklüyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan ve şeker kamışının suyunun sıkıldığı atalarından kalan mengene etrafından traktör yardımıyla dönen köylüler, kamışların suyunu sıkarak ayırıyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan köylüler, dedelerinden kalan geleneksel yöntemlerle hazırladığı şeker kamışından pekmez yapımını her yıl gerçekleştirerek yaşatmaya çalışıyor. Altunçay Köyünde yaşayan köylüler, ata geleneği olan ve dedelerinden öğrendiği şeker kamışının suyundan pekmez yapımını her yıl arazisine dikerek gerçekleştiriyor. Sabahın erken saatlerinde hasat için aileleri ve komşularıyla imece usulü arazilerine giden köylüler, önce geleneksel yöntem olan bağ bıçağı ile şeker kamışlarını kesiyor, daha sonra hasadını traktöre yüklüyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan ve şeker kamışının suyunun sıkıldığı atalarından kalan mengene etrafından traktör yardımıyla dönen köylüler, kamışların suyunu sıkarak ayırıyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )

Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Altunçay köyünde yaşayanlar, geleneksel yöntemlerle yetiştirdikleri şeker kamışlarını imece usulü toplayıp 150 yıllık mengenede sıkarak pekmeze dönüştürüyor.Altunçay köyü sakinleri, her yıl arazilerine ektikleri şeker kamışlarının hasadına başladı. Sabahın erken saatlerinde aileleri ve komşularıyla bir araya gelerek arazilerine giden köylüler, bağ bıçağıyla kestikleri şeker kamışını traktörlere yüklüyor.Traktörlerle meydana taşınan şeker kamışlarının, köyde dört nesildir kullanılan 150 yıllık mengenede sıkılarak suyu çıkarılıyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )

Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Altunçay köyünde yaşayanlar, geleneksel yöntemlerle yetiştirdikleri şeker kamışlarını imece usulü toplayıp 150 yıllık mengenede sıkarak pekmeze dönüştürüyor.Altunçay köyü sakinleri, her yıl arazilerine ektikleri şeker kamışlarının hasadına başladı. Sabahın erken saatlerinde aileleri ve komşularıyla bir araya gelerek arazilerine giden köylüler, bağ bıçağıyla kestikleri şeker kamışını traktörlere yüklüyor.Traktörlerle meydana taşınan şeker kamışlarının, köyde dört nesildir kullanılan 150 yıllık mengenede sıkılarak suyu çıkarılıyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )

Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Altunçay köyünde yaşayanlar, geleneksel yöntemlerle yetiştirdikleri şeker kamışlarını imece usulü toplayıp 150 yıllık mengenede sıkarak pekmeze dönüştürüyor.Altunçay köyü sakinleri, her yıl arazilerine ektikleri şeker kamışlarının hasadına başladı. Sabahın erken saatlerinde aileleri ve komşularıyla bir araya gelerek arazilerine giden köylüler, bağ bıçağıyla kestikleri şeker kamışını traktörlere yüklüyor.Traktörlerle meydana taşınan şeker kamışlarının, köyde dört nesildir kullanılan 150 yıllık mengenede sıkılarak suyu çıkarılıyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )