
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin, o gece yaşananların ve vatandaşların canları pahasına tanklara direnişinin hafızalarda canlı tutulması amacıyla kurulan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi 4 yılda, 350 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 Temmuz 2021'de açılan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, 98 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiye'nin en büyük dijital ve tematik müzeleri arasında yer alıyor. Müzede bulunan 8 bölümden biri olan İz bırakanlar, yazılı ve görsel materyallerle sunuluyor. (Dilara İrem Sancar - Anadolu Ajansı)

Müzede, vadi olarak adlandırılan ve Ahlat Selçuklu mezar taşlarıyla başlayan 235 metrelik yol boyunca, Türkiye'nin önemli ve büyük yatırımları rölyeflerle anlatılıyor, ziyaretçiler buradan 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na ulaşıyor. (Dilara İrem Sancar - Anadolu Ajansı)




"En uzun gece" salonunda 15 Temmuz'un başlangıcından bastırılmasına kadar olan süreç video projeksiyonla aktarılıyor. (Dilara İrem Sancar - Anadolu Ajansı)







Cam kubbeli son salonda yer alan 23 metre uzunluğundaki yapay çınar ağacı altında, demokrasi nöbetlerini temsilen 90 silikon heykel bulunuyor. (Dilara İrem Sancar - Anadolu Ajansı)


Müzede bulunan 8 bölümden ilki olan Türkiye ve dünyadaki darbeler, yazılı ve görsel materyallerle sunuluyor. (Dilara İrem Sancar - Anadolu Ajansı)


"Sela koridoru"nda 253 şehidin biyografisi ve fotoğrafları yer alıyor. (Dilara İrem Sancar - Anadolu Ajansı)
