"Gastronomi şehri"nde yaş üzüm pekmezi zamanı
02.10.2016

Şehitkamil ilçesine bağlı Tokdemir Mahallesinde yaşayan yöre halkını bugünlerde pekmez telaşı sardı. Civar mahallede yaşayan vatandaşların traktörlere yükleyerek getirdiği üzümler, Tokdemir Mahallesindeki erkekler tarafından dev mahzende presleniyor. Üzümlerin suyu 4 bölmeden oluşan alanlara ve ardından dev mahzene damıtma yöntemiyle aktarılıyor. Mahzene alttan verilen ateşle ısıtılan üzüm suyu, pekmez haline geliyor. Yöreye has pekmez, rağbet görüyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nde yaş üzüm pekmezi zamanı
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Şehitkamil ilçesine bağlı Tokdemir Mahallesinde yaşayan yöre halkını bugünlerde pekmez telaşı sardı. Civar mahallede yaşayan vatandaşların traktörlere yükleyerek getirdiği üzümler, Tokdemir Mahallesindeki erkekler tarafından dev mahzende presleniyor. Üzümlerin suyu 4 bölmeden oluşan alanlara ve ardından dev mahzene damıtma yöntemiyle aktarılıyor. Mahzene alttan verilen ateşle ısıtılan üzüm suyu, pekmez haline geliyor. Yöreye has pekmez, rağbet görüyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nde yaş üzüm pekmezi zamanı
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Şehitkamil ilçesine bağlı Tokdemir Mahallesinde yaşayan yöre halkını bugünlerde pekmez telaşı sardı. Civar mahallede yaşayan vatandaşların traktörlere yükleyerek getirdiği üzümler, Tokdemir Mahallesindeki erkekler tarafından dev mahzende presleniyor. Üzümlerin suyu 4 bölmeden oluşan alanlara ve ardından dev mahzene damıtma yöntemiyle aktarılıyor. Mahzene alttan verilen ateşle ısıtılan üzüm suyu, pekmez haline geliyor. Yöreye has pekmez, rağbet görüyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nde yaş üzüm pekmezi zamanı
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Şehitkamil ilçesine bağlı Tokdemir Mahallesinde yaşayan yöre halkını bugünlerde pekmez telaşı sardı. Civar mahallede yaşayan vatandaşların traktörlere yükleyerek getirdiği üzümler, Tokdemir Mahallesindeki erkekler tarafından dev mahzende presleniyor. Üzümlerin suyu 4 bölmeden oluşan alanlara ve ardından dev mahzene damıtma yöntemiyle aktarılıyor. Mahzene alttan verilen ateşle ısıtılan üzüm suyu, pekmez haline geliyor. Yöreye has pekmez, rağbet görüyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nde yaş üzüm pekmezi zamanı
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Şehitkamil ilçesine bağlı Tokdemir Mahallesinde yaşayan yöre halkını bugünlerde pekmez telaşı sardı. Civar mahallede yaşayan vatandaşların traktörlere yükleyerek getirdiği üzümler, Tokdemir Mahallesindeki erkekler tarafından dev mahzende presleniyor. Üzümlerin suyu 4 bölmeden oluşan alanlara ve ardından dev mahzene damıtma yöntemiyle aktarılıyor. Mahzene alttan verilen ateşle ısıtılan üzüm suyu, pekmez haline geliyor. Yöreye has pekmez, rağbet görüyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nde yaş üzüm pekmezi zamanı
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Şehitkamil ilçesine bağlı Tokdemir Mahallesinde yaşayan yöre halkını bugünlerde pekmez telaşı sardı. Civar mahallede yaşayan vatandaşların traktörlere yükleyerek getirdiği üzümler, Tokdemir Mahallesindeki erkekler tarafından dev mahzende presleniyor. Üzümlerin suyu 4 bölmeden oluşan alanlara ve ardından dev mahzene damıtma yöntemiyle aktarılıyor. Mahzene alttan verilen ateşle ısıtılan üzüm suyu, pekmez haline geliyor. Yöreye has pekmez, rağbet görüyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

"Gastronomi şehri"nde yaş üzüm pekmezi zamanı
Fotoğraf: Ali İhsan Öztürk

Şehitkamil ilçesine bağlı Tokdemir Mahallesinde yaşayan yöre halkını bugünlerde pekmez telaşı sardı. Civar mahallede yaşayan vatandaşların traktörlere yükleyerek getirdiği üzümler, Tokdemir Mahallesindeki erkekler tarafından dev mahzende presleniyor. Üzümlerin suyu 4 bölmeden oluşan alanlara ve ardından dev mahzene damıtma yöntemiyle aktarılıyor. Mahzene alttan verilen ateşle ısıtılan üzüm suyu, pekmez haline geliyor. Yöreye has pekmez, rağbet görüyor. ( Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler