Dolar
32.56
Euro
34.87
Altın
2,316.44
ETH/USDT
3,118.10
BTC/USDT
63,814.00
BIST 100
9,722.09
Kurumsal Haberler

AA'nın Makedonca yayına başlaması ilgi çekti

Anadolu Ajansı'nın Makedonca haber yayınına başlaması ve Üsküp'te yeni yayın merkezi açması ülke medyasında geniş yer buldu.

Kayhan Gül, Adnan İdriz  | 09.11.2015 - Güncelleme : 09.11.2015
AA'nın Makedonca yayına başlaması ilgi çekti

Üsküp

ÜSKÜP

Anadolu Ajansının (AA) Makedonya'nın başkenti Üsküp'te açtığı yeni yayın merkezi ve Makedonca haber yayınına başlaması ülke medyasında büyük ilgi gördü.

AA'nın 10'uncu yayın dili olarak Makedonca haber yayınına başlanması ve yeni yayın merkezinin açılışı dolayısıyla Üsküp'te düzenlenen tören, ülkenin resmi haber ajansı MIA başta olmak üzere televizyon kanallarında ve haber sitelerinde geniş yer buldu.

  "Kanal 5" ve "Sitel" televizyon kanallarının ve Utrinski Vesnik gazetesinin internet sitelerindeki haberlerde, AA'nın Üsküp'te açılan yeni yayın merkezinde Makedonca ve Arnavutça yayın yapılacağı kaydedildi.

Öte yandan, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'nın da katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreni ise başta ülkenin resmi televizyon kanalı MRT olmak üzere çok sayıda Makedonya televizyonu tarafından takip edildi.

Üsküp ofisinin açılışı "Pozitiv", "Vesti", "Telegraf", "Time", "Kurir", "Vecer", "Denesen", "E-Magazin", "Lider", "Plusinfo", "Reporter", "Fox", "Media", "Lokalno" ve "Vestina" gibi Makedonya'nın önde gelen haber sitelerinde geniş yer buldu.

Muhabir: Kayhan Gül - Adnan İdriz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın