Kültür

16. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali'nde genç yetenekler sahne aldı

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğünün düzenlediği "16. Uluslararası Opera ve Bale Festivali" kapsamında, "Bütün Umudum Gençliktedir" konseri düzenlendi.

Aişe Hümeyra Akgün  | 20.05.2025 - Güncelleme : 20.05.2025
16. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali'nde genç yetenekler sahne aldı

İstanbul

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na özel düzenlenen konser, Atatürk Kültür Merkezi'nde verildi.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

DOB Genel Müdürlüğünün "Opera ve Bale Her Yerde" mottosuyla hayata geçirdiği 1. Anadolu Opera ve Bale Festivali'nde gerçekleştirilen "Yetenek Her Yerde-Genç Yetenek Taraması" sonucunda seçilen genç yetenekler konserde sahne aldı.

Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen genç yetenekler, konserde sergiledikleri performanslarla profesyonel sanat yaşamına adım attı.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müzik Direktörü İbrahim Yazıcı'nın piyanoyla eşlik ettiği konserde, solistler Arjin Belge, Sılanur Özevin ve Ada Ulucan eserleri yorumladı.

Konserde ayrıca, kemanda Duru Önhan, viyolonselde İdil Bursa, bağlamada Efecan Hasar, piyanoda Nehir Akkaş ile Fikret Uçar sahne aldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.