Dolar
32.32
Euro
34.94
Altın
2,203.52
ETH/USDT
3,586.10
BTC/USDT
70,945.00
BIST 100
9,061.59
Kültür

Düş Sokağı Sakinleri'nin eski üyesi Murat Çelik yeni kitap ve albüm hazırlığında

Yeni albümü için stüdyoya giren müzisyen, yazar ve şair Murat Çelik, son şiir kitabını da okurla buluşturacak.

Hilal Uştuk  | 28.12.2015 - Güncelleme : 29.12.2015
Düş Sokağı Sakinleri'nin eski üyesi Murat Çelik yeni kitap ve albüm hazırlığında

İstanbul

İSTANBUL

Yeni albümü için stüdyoya giren müzisyen, yazar ve şair Murat Çelik, son şiir kitabını da okurla buluşturacak.

Kurucusu olduğu Düş Sokağı Sakinleri grubundan ayrıldıktan sonra yola tek başına devam eden Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzikal çalışmaları ve yapmayı planladığı projelerini anlattı. 

Bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve dinlediği farklı müzik tarzlarıyla ciddi bir müzikal kültürünün oluştuğuna vurgu yapan Çelik, "Okuduklarımız, hayatta gördüklerimiz, acılar, mutluluklar, kendi iç dünyam, mizacım, Allah'ın takdir ettiği yetenek karışıp ortaya bunlar çıktı" diye konuştu.

"Yeni şiir kitabımın ismi 'Madam Pera' olacak"

Murat Çelik, yeni şiir kitabının hazır ve bitmiş olduğunu kaydederek, şu bilgileri verdi:

"Galiba birkaç ay içinde, önce kitap çıkacak. Sonra da yeni albümün kayıtlarına geçeceğim inşallah. Yeni şiir kitabımın ismi 'Madam Pera' olacak. İçinde 3 çok uzun şiir var. İlk şiirde Madam Pera'yla, Beyoğlu, Taksim civarına gönderme yaptım. Diğeri Üsküdar'la ilgili. Üsküdar'a gelişimi ve orada yaşadıklarımı anlattım. Üçüncü şiir, 'İçine Büyüyen Gül' de çok içsel. Akıl ve kalbin kesiştiği yere hitap etmeye gayret ediyorum."

"Yeni albüm Mart ya da Nisan'da"

Çelik, hazırlığını yaptığı albüm çalışmasıyla ilgili de "Yumuşak rock havasında bir şeyler yapmak istiyorum. Rock'a daha yakın ama klasik rock değil. Bu tanımlamayı yapmak da zor. Çünkü söz konusu müzik olunca, duymak değil işitmek gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Murat Çelik, yeni albümün 2016 yılı Mart ya da Nisan ayında hazır olacağını aktardı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın