Gündem

İtalya'da hayatını kaybeden Eczacıbaşı çalışanları için tören düzenlendi

İtalya'da yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybeden Eczacıbaşı çalışanlarının cenazeleri defnedildi.

Ekip  | 24.06.2022 - Güncelleme : 24.06.2022
İtalya'da hayatını kaybeden Eczacıbaşı çalışanları için tören düzenlendi Fotoğraf: Sıtkı Yıldız/AA

Ankara

İtalya'da helikopter kazasında yaşamını yitiren Eczacıbaşı çalışanı Serhat Kenar'ın cenazesi, Adana'nın Ceyhan ilçesinde toprağa verildi.

İtalya'dan uçakla yurda getirilen Kenar'ın cenazesi, yakınları tarafından Adana Havalimanı'ndan teslim alındı.

Cenaze aracıyla Ceyhan ilçesi Mustafabeyli Mahallesi'ndeki baba evine getirilen cenaze, helallik alınmasının ardından mahalle mezarlığına götürüldü.

Burada kılınan cenaze namazının ardından Kenar'ın naaşı defnedildi.

Cenaze törenine, Serhat Kenar'ın babası Fahri ve eşi Fatma Kenar ile yakınları katıldı.

İtalya'nın Lucca kentinden Treviso'ya gitmek üzere 9 Haziran'da 7 kişiyle havalanan helikopter bir süre sonra radardan kaybolmuştu. Helikopterde, 4 Türk, 2 Lübnanlı ve 1 İtalyan pilot bulunuyordu. Enkazı 11 Haziran'da bulunan helikopterdeki 7 kişiden kurtulan olmamıştı.

İlker Uçak'ın cenazesi Kocaeli'de defnedildi

Eczacıbaşı çalışanlarından İlker Uçak'ın cenazesi, memleketi Kocaeli'de toprağa verildi.

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nin Yalova fabrikasında düzenlenen törenin ardından Yatırım Projeleri Müdürü Uçak'ın cenazesi, kara yoluyla Derince ilçesine bağlı Çavuşlu Mahallesi'ne getirildi.

Burada taziyeleri baba Muammer, anne Kadriye, kardeşleri İlknur, Serdar ve Serhat Uçak kabul etti.

Evli iki çocuk babası olan 44 yaşındaki Uçak'ın cenazesi, İshakçılar Camisi'nde cuma vakti kılınan namazın ardından Davulcular Mahallesi Mezarlığına defnedildi.

Törene, Uçak'ın ailesinin yanı sıra Vali Yardımcısı Yusuf Cıbır, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

İtalya'nın Lucca kentinden Treviso'ya gitmek üzere 9 Haziran'da 7 kişiyle havalanan helikopter bir süre sonra radardan kaybolmuştu. 4 Türk, 2 Lübnanlı ile 1 İtalyan pilot bulunan ve enkazı 11 Haziran'da bulunan helikopterdeki 7 kişiden kurtulan olmamıştı.

Altuğ Erbil'in cenazesi İstanbul'da defnedildi

Altuğ Erbil için Şakirin Camii'nde Cuma namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene, Erbil'in aile bireyleri, yakınları ve sevenleri, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Eczacıbaşı Holding çalışanları katıldı.

Kılınan namazın ardından Erbil'in cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Erbil, Eczacıbaşı Holding'de Fabrikalar Direktörü olarak görev yapıyordu.

İtalya'da yaşanan helikopter kazası

İtalya'nın Lucca şehrinden Treviso'ya gitmek amacıyla 9 Haziran'da 7 kişiyle havalanan helikopter bir süre sonra radardan kaybolmuştu. Helikopterde, 4 Türk, 2 Lübnanlı ile 1 İtalyan pilot bulunuyordu. Enkazı 11 Haziran'da bulunan helikopterdeki 7 kişiden kurtulan olmamıştı.

Olayda yaşamını yitiren Fabrikalar Direktörü Altuğ Erbil, Yalova Fabrika Müdürü Arif Cez ve Yatırım Projeleri Müdürü İlker Uçak'ın naaşları, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nin Yalova fabrikasına getirildi.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, hayatını kaybedenlerin yakınları ve mesai arkadaşlarının katılımıyla fabrika bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üzücü bir kazada çalışma arkadaşlarını kaybettiklerini söyledi.

Arif Cez'in cenazesi Bursa'da defnedildi

Evli ve iki çocuk babası Cez'in naaşı, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Yalova Fabrikasında düzenlenen törenin ardından Yenigün Mahallesi'ne getirildi.

Cez'in cenazesi, ailesi ve yakınlarından helallik alındıktan sonra Hatuniye Camisi'ne taşındı.

Cuma namazını müteakip avluda cenaze namazı kılınacağı sırada aniden bastıran yağış ve fırtına nedeniyle tabut caminin içine alınarak törene burada devam edildi.

Arif Cez'in cenazesi, ailesi, yakınları ve vatandaşların katılımıyla kılınan namazın ardından ilçe mezarlığına götürülerek defnedildi.

Onların ideal aile babası, örnek yönetici ve çalışma arkadaşları olduğunu belirten Eczacıbaşı, "Bu çok zor günleri birbirimizden destek alarak aşacağız. Hiç unutmayacağız, onları hep anacağız. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere tüm sevenlerine sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

Helallik alınması, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından cenazeler memleketlerine gönderildi.

Cuma namazı sonrası kılınacak namazların ardından Erbil'in cenazesi İstanbul'da, Cez'in naaşı Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, Uçak'ın cenazesi Kocaeli'de toprağa verilecek.

Törene, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Aynı kazada yaşamını yitiren Manisa Fabrika Üretim Yöneticisi Serhat Kenar'ın cenazesi ise İstanbul'dan uçakla gönderildiği Adana'da, Ceyhan ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

İtalya'nın Lucca kentinden Treviso'ya gitmek üzere 9 Haziran'da 7 kişiyle havalanan helikopter bir süre sonra radardan kaybolmuştu. Helikopterde, 4 Türk, 2 Lübnanlı ile 1 İtalyan pilot bulunuyordu. Enkazı 11 Haziran'da bulunan helikopterdeki 7 kişiden kurtulan olmamıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.