Dolar
43.27
Euro
50.27
Altın
4,604.62
ETH/USDT
3,306.60
BTC/USDT
95,417.00
BIST 100
12,633.73
Dünya

ABD ve Japonya savunma bakanları Pentagon'da bir araya geldi

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth ve Japonya Savunma Bakanı Koizumi Şinciro, ortak tatbikatlar ve savunma sanayi altyapısında işbirliğinin güçlendirilmesi konularını ele aldı.

Aybüke İnal Kamacı  | 16.01.2026 - Güncelleme : 16.01.2026
ABD ve Japonya savunma bakanları Pentagon'da bir araya geldi

Ankara

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Bakan Hegseth, Japon mevkidaşı Koizumi'yi ağırladı.

Hegseth ve Koizumi ile beraberindeki heyet, sabah saatlerinde Arlington'daki bir askeri üste gerçekleştirilen antrenmana katıldı. Daha sonra iki bakan, toplantıda bir araya geldi.

Hegseth, ABD-Japonya ittifakının dikkat çekici olduğunu belirterek, hedeflerinin bu ittifakı sürdürmek ve mümkün olan her açıdan güçlendirmek olduğunu söyledi.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Japonya'nın geçen baharda, savunma harcamalarını artırma yönündeki taahhüdünü "ABD'nin takdir ettiği, son derece önemli bir adım" olarak niteleyen Hegseth, bunun iki ülkenin ulusal çıkarlarını bir araya getiren ve barışı koruyan bir yaklaşım olacağını ifade etti.

Hegseth, ABD ordusunun Japonya Öz Savunma Kuvvetleri ile gerçekçi eğitim ve tatbikatlar yapmasının caydırıcılığın yeniden tesis edilmesini sağladığını vurguladı.

Ortak tatbikatlar ve savunma sanayisinde işbirliği konularında mutabık kalındı

Kyodo ajansına göre, Hegseth ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Koizumi, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Hint-Pasifik bölgesinde barış ve istikrara olan bağlılığını sürdürdüğü konusunda güvence aldığını söyledi.

Koizumi, Okinawa'yı da kapsayan ve Tayvan'a doğru uzanan Nansei Adaları zincirinde askeri varlığın artırılmasına öncelik verilmesi, daha pratik ortak tatbikatlar yapılması ve savunma sanayi altyapısındaki işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
bannerpartial1
bannerpartial2