Dolar
32.33
Euro
34.85
Altın
2,196.08
ETH/USDT
3,580.20
BTC/USDT
70,655.00
BIST 100
8,985.35
Dünya

İsrail polisinden Mescid-i Aksa’da cuma namazı sonrası cemaate müdahale: 20 yaralı

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da cuma namazı sonrası cemaate plastik mermi ve ses bombasıyla müdahalesinde 20 Filistinli yaralandı.

Esat Fırat, Mustafa Deveci  | 21.05.2021 - Güncelleme : 21.05.2021
İsrail polisinden Mescid-i Aksa’da cuma namazı sonrası cemaate müdahale: 20 yaralı Fotoğraf: Eyad Tawil/AA

Kudüs

İsrail polisi cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa’daki cemaate saldırdı

Kudüs'te binlerce Filistinli, cuma namazının ardından Mescid-i Aksa’da İsrail’in geri adım atarak, Hamas ile ateşkese varmasını kutladı. Mescid-i Aksa’dan Eski Şehir bölgesine doğru yürüyüşe geçmek isteyen Filistinlilere İsrail polisi, ses bombası ve plastik mermiyle müdahale etti. ( Eyad Tawil - Anadolu Ajansı )

İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da cuma namazı sonrası cemaate karşı plastik mermi ve ses bombasıyla müdahale etti.

Binlerce Filistinli cuma namazının ardından Mescid-i Aksa’da İsrail’in geri adım atarak, Hamas ile ateşkese varmasını kutladı.

Kubbetu’s Sahra ile Kıble Mescidi arasındaki revakların altında Filistin bayrakları açan kalabalık sık sık tekbir getirdi.

Filistinliler, daha sonra Kubbetu’s Sahra yakınında bulunan İsrail polisinin konuşlandığı noktaya geldi.

Gerginliğin artması üzerine İsrail polisi, ses bombası ve plastik mermiyle Filistinlilere saldırarak grubu dağıtmaya çalıştı.

Öte yandan, İsrail polisinden yapılan açıklamada, cuma namazı sonrası düzenlenen gösteride çok sayıda kişinin taş ve molotofkokteyli attığı ifade edildi. 


Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’daki müdahalesinde 20 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, 2 Filistinlinin hastanelere nakledildiği kaydedildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın