Hırvatistan Başbakanı Plenkovic, Ukrayna'nın Rusya'ya toprak vermemesi gerektiğini belirtti
Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Ukrayna'nın, Rusya lehine toprak kaybını hukuken kabul edecek hiçbir belgeyi imzalamaması gerektiğini söyledi.
Saraybosna
Plenkovic, İsviçre'nin Davos kasabasında Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında düzenlenen "Ukrayna" konulu panelde konuştu.
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
Rusya-Ukrayna Savaşı'nda, ülkesinin Ukrayna'yı destekleyen devletlerden biri olduğunu belirten Plenkovic, "Ukrayna, kendi topraklarının teslimi anlamına gelecek bir anlaşmaya mürekkebin bir damlasını bile koymamalı. Barış anlaşmalarının yalnızca mevcut koşullar açısından değil, gelecekte doğuracağı sonuçlar bakımından da değerlendirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Plenkovic, Ukrayna'nın Rusya lehine toprak kaybını hukuken kabul edecek bir anlaşmanın, uluslararası düzen ve güvenlik açısından tehlikeli bir emsal oluşturacağını kaydetti.
Öte yandan, Plenkovic, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Gazze için oluşturulan Barış Kurulu için davet aldıklarını ve bundan memnuniyet duyduğunu belirtti.
Bölgedeki barış sürecini desteklemek ve ilerletmek istediklerini ifade eden Plenkovic, Barış Kurulu davetine, hukuki ve diğer yönlerini inceledikten sonra yanıt vereceklerini bildirdi.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

