Dolar
32.56
Euro
34.90
Altın
2,335.67
ETH/USDT
3,130.40
BTC/USDT
64,180.00
BIST 100
9,716.77
Gündem

Antalya'daki Ruslardan sağduyu çağrısı

Antalya'da yaşayan Ruslar, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasında yaşanan gerginliğin, en kısa sürede sona ermesini istiyor.

29.11.2015 - Güncelleme : 30.11.2015
Antalya'daki Ruslardan sağduyu çağrısı

ANTALYA - AYŞE YILDIZ-MUSTAFA KURT

Antalya'da yaşayan Ruslar, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasında yaşanan gerginliğin, en kısa sürede sona ermesini istiyor.

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, AA muhabirine, ilçede yatırım yapan ve ikinci evini alarak yaşamaya başlayan 5 binin üzerinde Rus olduğunu söyledi.

Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğin, ilçede yaşayan Rus yatırımcı ve vatandaşları tedirgin etmediğini belirten Anzhela, "İlçede ev alan, yatırım yapan, evlenen insanlar var. Tabii ki aklı başında olanlar biliyor ki bu durum geçicidir. İki hükümet, kavga edecek kadar düşman değiller. Tam tersi, birbirlerine ekonomik açıdan, iş, dostluk olarak bağlılar. Onun için burada yaşayan insanlar rahat" dedi.

"Türkiye, onlar gibi davranmadı"

Rusya'da bazı Türk iş adamlarının gözaltına alınmasını yanlış bulduklarını ifade eden Anzhela, "O iş adamlarının ne suçu var? O zaman her iş adamını gözaltına alalım. Buradaki (Alanya) 5 bin Rus'u da gözaltına alalım. Bence biraz da Putin dolduruşa getiriliyor. Bu, kendi cahilliği. İş adamlarına bu şekilde yapılmaması lazım. Türkiye, onlar gibi davranmadı" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye ile Rusya arasında daha güçlü dostluk bekliyoruz"

Antalya Rus Kültür ve Sanat Derneği Başkanı İrina Balcı da Rusya ile Türkiye arasındaki gerginlikten duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

İki ülke arasındaki sorunun çözülmesini isteyen Balcı, şunları kaydetti:

"Bu, sadece bir süreç. Bir süre sonra her şey düzelecek, panik yapmaya gerek yok bence. Çünkü Rusya ve Türkiye arasında çok büyük ekonomik bağlantılar da var. Zaten ekonomik yapılı bir dünya. Biz zaten barışmak zorundayız. Bunlar, sadece bir sürede yaşanmış problemler, sonra her şey düzelecektir. Gerginliğin en kısa sürede sona ermesini istiyoruz. Problemden sonra, Türkiye ile Rusya arasında daha güçlü dostluk bekliyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın