Dolar
40.79
Euro
47.59
Altın
3,336.92
ETH/USDT
4,527.50
BTC/USDT
117,690.00
BIST 100
10,824.55
Gündem, arşiv

Cumhuriyet Resepsiyonu yapılmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması nedeniyle bu akşam Cumhuriyet Resepsiyonu'nun yapılmayacağını bildirdi.

29.10.2014 - Güncelleme : 29.10.2014
Cumhuriyet Resepsiyonu yapılmayacak

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu akşam yapacağımız resepsiyonu Karaman'daki elim maden ocağı kazası sebebiyle iptal kararı aldık" dedi.

Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrikleri kabulünün ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ermenek'teki elim kaza nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun iptal edilmesine karar verdiklerini bildiren Erdoğan, "Bu resepsiyonu bu akşam tümüyle iptal ediyoruz. Yapmayacağız. Çünkü kazadaki tüm ailelerin, kardeşlerimizin yürek acısının devam ettiği bir dönemde, biz böyle bir resepsiyon yapmayı değerlerimiz, geleneklerimiz açısından doğru bulmuyoruz. Onun için bu sene bu resepsiyonu yapmaktan vazgeçtik" diye konuştu

Kazayla ilgili gelişmeleri takip ettiğini ifade eden Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından kendisinin de Karaman'a gideceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazayla ilgili olarak ise "Hala beklentimiz, umudumuz kesilmiş değil. Arkadaşlarımız, bakanlarımız orada çalışmalarını sürdürüyorlar, gayretler devam ediyor" dedi.

Muhabir: Özcan Yıldırım, A. Eda Ünlü Özen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.