Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,546.90
BTC/USDT
70,362.00
BIST 100
9,095.58
Yaşam

Afgan çocuğa 'nefes' olmak için tehlikeye atılan kahraman itfaiyeci yaşadıklarını anlattı

Erzurum'da 17 Aralık'ta bir evde çıkan yangına müdahale ederken baygın haldeki Afgan kız çocuğuna gaz maskesini verdikten sonra dumandan etkilenen ve kalp krizi geçiren itfaiyeci Yücel Küçük'ün tedavisi devam ediyor.

İlhami Erkılıç  | 19.01.2022 - Güncelleme : 20.01.2022
Afgan çocuğa 'nefes' olmak için tehlikeye atılan kahraman itfaiyeci yaşadıklarını anlattı Fotoğraf: İlhami Erkılıç / AA

Erzurum

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde iki gün yoğun bakımda tedavi gördükten sonra anjiyo olan ve normal servis odasına alınan Küçük, yaşadıklarını anlattı.

Kahraman itfaiyeci Küçük, AA muhabirine, evde çıkan yangında bir ailenin mahsur kaldığı ihbarı üzerine ekip arkadaşlarıyla olay yerine gittiklerini söyledi.

İhbar adresine ulaştıktan sonra ailenin ev içinde olduğunu tespit ettiklerini anlatan Küçük, "İçeriye giriş yaptık, içeridekiler dumandan etkilenmiş, bilinçleri kapalıydı. O anki refleks ile vicdanen gaz maskemi çıkarıp baygın haldeki durumu kötü olan kız çocuğuna verdim. Ev içinde gaz maskemi verdiğim için dumana maruz kaldım ve dumandan çok etkilendim." dedi.

Küçük, daha önceden bir rahatsızlığının olmadığını belirterek, yangına müdahale sonrası kendini iyi hissetmediğini ve sağlık durumunun kötüye gittiğini aktardı.

Hastaneye kaldırıldığında kalp damarlarının tıkalı olduğunu ve stent takıldığını ifade eden Küçük, "Evde Afgan çocukları baygın görünce kendi çocuklarım gözümün önüne geldi, zaten bizim görevimiz kurtarmak, oraya gidiş nedenimiz belli. İçeride yaralıları kurtarmaya mecburduk. Çocukları kurtardığım için mutluyum. Gaz maskemi verdiğim için hiç pişman olmadım. Aynı durum yine olsa yine maskemi çıkarır veririm." diye konuştu.

Olay

Aşağı Mumcu Mahallesi'nde bulunan Korucuk Apartmanı'nın bodrum katındaki Afganistan uyruklu ailenin oturduğu evde 17 Ocak'ta yangın çıkmış, olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, içeride mahsur kalan Roghayyeh ve eşi ile kızları Zehra (17), Zohre (16) ve Zeynep Alavi'yi (14) kurtarmıştı.

Kurtarma çalışması sırasında itfaiye personeli Küçük, evde baygın haldeki ailenin kız çocuğuna gaz maskesini verdikten sonra dumandan etkilenmiş ve kalp krizi geçirmişti.

Öte yandan dumandan etkilenen Afgan annenin Van'da, kızlarının ise Erzurum Şehir Hastanesinde tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.