Türkiye'nin Yaşayan İnsan Hazineleri
'Yaşayan İnsan Hazinesi' ödüllü Mustafa Civelek, 'ıslık dili'nin kaybolmayacağına inanıyor
"Yaşayan İnsan Hazineleri Ulusal Envanteri"ne kaydedilen ve ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan "ıslık dili icracısı" Mustafa Civelek, yörede "kuş dili" olarak da bilinen dili gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor.
Çini sanatının ödüllü ustası: Mehmet Gürsoy
UNESCO tarafından 2009 yılında "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülü verilen Mehmet Gürsoy, Kütahya çinisini dünyaya tanıtmak için 50 ülkede 72 sergi açtı.
Sarıkeçili Yörüklerinin 'yaşayan hazinesi' Emine Karadayı
Doğal boya yapma ve dokumacılıktaki yeteneği dolayısıyla "Yaşayan İnsan Hazineleri" arasında yer alan Emine Karadayı, Yörüklerin deveyle yolculuğu bırakması nedeniyle bu geleneği sürdüremedi ancak konargöçerlikten vazgeçmedi.
Tahsin usta 65 yıl boyunca Ahlat taşına şekil verdi
Bitlis'te 65 yıl boyunca Ahlat taşını işleyerek birçok cami, minare, çeşme, ev yapan ve "Yaşayan İnsan Hazineleri" arasında yer alan 92 yaşındaki Tahsin Kalender, yetiştirdiği ustalarla sanatını gelecek kuşaklara aktarmayı başardı.
Er meydanındaki yiğitlerin 64 yıllık yol arkadaşı İrfan usta
Türkiye'nin "Yaşayan İnsan Hazineleri" arasında yer alan Bigalı kispet ustası İrfan Şahin, er meydanlarında kol bağlayan pehlivanlara 64 yıldır yol arkadaşlığı yapıyor.
Nazar boncuğunun ödüllü ustası: Mahmut Sür
Türkiye'nin "Yaşayan İnsan Hazineleri" listesinde yer alan İzmirli nazar boncuğu ustası Mahmut Sür, mesleğini gelecek nesillere aktarmak için ilk günkü aşkla çalışıyor.