Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.50
BTC/USDT
70,366.00
BIST 100
9,122.48
Gündem

Komutanlar Sincar ve Karaçok Dağı'na hava harekatını karargahtan takip etti

TSK'nın Sincar Dağı ile Karaçok Dağı'na düzenlediği hava harekatı, Genelkurmay Başkanı Akar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal tarafından Genelkurmay Karargahı'ndaki merkezden saniye saniye takip edildi.

25.04.2017 - Güncelleme : 25.04.2017
Komutanlar Sincar ve Karaçok Dağı'na hava harekatını karargahtan takip etti

ANKARA

Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Karaçok Dağı'nda bölücü terör örgütüne yönelik hava harekatında bir saat süreyle hedeflere bomba yağdıran savaş uçakları, aralarında barınak, silah mevzileri, komuta ve haberleşme merkezinin bulunduğu 39 hedefi imha etti.

TSK'dan Sincar ve Karaçok dağlarına hava harekatı

Bölücü terör örgütünün sözde yönetici kadrosundan teröristlerin bulunduğu Sincar bölgesinden gönderilen mühimmatın son dönemde Türkiye'de güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda kullanılması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri, saat 02.00'de, Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı ve Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı'na hava harekatı düzenledi.

Komutanlar harekatı Genelkurmay'dan takip etti

Savaş uçakları eş zamanlı başlattıkları harekat kapsamında bir saat boyunca terör örgütüne ait hedefleri vurdu. Harekatla Sincar Dağı'ndaki 20, Karaçok Dağı'ndaki 19 hedef vuruldu. Hedefler arasında teröristlerin kullandığı barınakların yanı sıra haberleşme merkezi, mühimmat depoları ve komuta merkezi de yer aldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava harekatı, komuta kademesi tarafından da yakından takip edildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki merkezden harekatı anbean takip edip bilgi aldı. Merkezde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar da hazır bulundu. Konuyla ilgili fotoğraf ve görüntüler Genelkurmay Başkanlığınca paylaşıldı.

Görüntülerde, Karaçok Dağı'ndaki cephaneliklerin imha edilme ve Sincar Dağı'ndaki terörist barınma ve eğitim alanının vurulma anları da yer aldı.

"Harekat aynı zamanda çok önemli bir mesaj"

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Sincar ve Karaçok dağlarına yapılan hava harekatının çok önemli olduğunu belirtti.

"İlk defa bölücü terör örgütünü vurmadığımız alanlarda vurduk." diyen Ağar, iki farklı ülkede aynı anda harekatın düzenlendiğini söyledi. Büyük bir gizlilik içinde gerçekleştirilen hava harekatının sadece askeri değil siyasi anlamda da etkili olacağını dile getiren Ağar, şunları kaydetti:

"Sahadaki dengeleri ve dinamikleri değiştirebilecek kadar önem taşıyor. Şu ana kadar böyle bir harekat yapılmamıştı. İki üç uçakla yapılan bir harekat değil, çoklu filolarla yapılan bir harekat. Çoklu hedef vurulmuş durumda. Bu harekat aynı zamanda çok önemli bir mesaj. Harekatla Türkiye çok güçlü bir hamle yaptı. Harekat, sıradan bir hava harekatı değildir. Harekatın bölgedeki bütün dengeleri değiştirebilecek bir karakteri var."

Sincar'da vurulan terör hedefleri AA tarafından görüntülendi 

Türk Silahlı Kuvvetlerince, terör örgütü PKK ve uzantılarına yönelik Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı bölgelerine düzenlenen hava harekatında vurulan bazı terörist hedefleri AA tarafından görüntülendi.

Muhabir: Sarp Özer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.