Dolar
32.53
Euro
34.89
Altın
2,330.41
ETH/USDT
3,154.60
BTC/USDT
64,460.00
BIST 100
9,716.77
Gündem

'İhanet içinde olanlar en kısa sürede yargı önünde hesap verecekler'

Yargıtay Başkanı Cirit, "Kalkışma içinde yer alarak ihanet içinde olanlar en kısa sürede yargı önünde hesap vereceklerdir." dedi.

16.07.2016 - Güncelleme : 16.07.2016
'İhanet içinde olanlar en kısa sürede yargı önünde hesap verecekler'

ANKARA

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, "Hainler emellerine ulaşamamış, asla da ulaşamayacaktır. Gün, güçlü yarınlarımıza hep birlikte sahip çıkmak için birlik ve beraberlik günüdür. Halkımızın gösterdiği kararlı iradeyi kimsenin test etmeye gücü yetmeyecektir. Kalkışma içinde yer alarak ihanet içinde olanlar en kısa sürede yargı önünde hesap vereceklerdir." ifadelerini kullandı.

Cirit, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup hain tarafından ülkenin birliğine, bütünlüğüne, beraberliğine, milli iradeye ve demokrasiye karşı gerçekleştirilen alçak kalkışmanın, kahraman milletin sarsılmaz iradesiyle hak ettiği cevabı aldığını belirten Cirit, "Hainler emellerine ulaşamamış, asla da ulaşamayacaktır. Gün, güçlü yarınlarımıza hep birlikte sahip çıkmak için birlik ve beraberlik günüdür. Halkımızın gösterdiği kararlı iradeyi kimsenin test etmeye gücü yetmeyecektir. Kalkışma içinde yer alarak ihanet içinde olanlar en kısa sürede yargı önünde hesap vereceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Başkanına mesaj

Cirit, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a da "geçmiş olsun" mesajı gönderdi.

Ulusal kurtuluş mücadelesinin ve demokrasinin sembolü "Gazi Meclis"in, 1920'lerde mücadele edilen güçlerin taşeronları tarafından saldırıya maruz kalarak ikinci kez "Gazi Meclis" unvanına ulaştığını belirten Cirit,"Bu demokrasi ve ülkemizin istiklaline kast edenler, milletimizin istikbalini yok etmeye çalışanlar şunu bilsinler ki, milletimizin kararlı duruşu ve onu temsil eden yüce Gazi Meclisimizin kararlılığı karşısında bir kez daha yenilgiye uğramışlardır. Tekrar, Gazi Meclisimizin Sayın Başkanı olarak size ve demokrasimizin beşiği yüce Meclisimize yapılan saldırıyı nefretle kınıyor, her zaman yanınızda olduğumu ifade ediyorum. Oradaki yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum."diye konuştu.

Muhabir: Aylin Sırıklı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.