Gündem

FETÖ'nün Gürcistan'daki iş ve eğitim faaliyetlerini GÜRSİAD sürdürüyor

FETÖ, Türkiye'nin sınır komşusu Gürcistan'da eğitim ve iş dünyasındaki faaliyetlerini Gürcistan Sanayiciler ve İş Adamları Derneği GÜRSİAD sürdürüyor.

24.07.2016 - Güncelleme : 24.07.2016
FETÖ'nün Gürcistan'daki iş ve eğitim faaliyetlerini GÜRSİAD sürdürüyor

TİFLİS

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Gürcistan'da 8 okuluyla eğitim alanında, Gürcistan Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (GÜRSİAD) adı altında da iş dünyasında faaliyetlerini sürdürüyor.

Kamuoyunda FETÖ'nün olarak bilinen 7 okul ve bir üniversitesinin başkent Tiflis'in yanı sıra Kutaisi, Batum, Rustavi ve Marneuli kentlerinde eğitim vermeye devam ettiği biliniyor.

FETÖ'yle bağlantılı olduğu bilinen Uluslararası Karadeniz Üniversitesi (İBSU), Özel Demirel Koleji, Işık İlkokulu, Nikoloz Tsereteli Uluslararası Okulu Tiflis'te, Niko Nikoladze İlköğretim Okulu ve Lisesi Kutaisi'de, Şahin İlköğretim Okulu ve Lisesi Batum'da, Rustaveli İlköğretim Okulu ve Lisesi de Rustavi kentinde faaliyetlerini sürdürüyor. Ayrıca Marneuli kentinde de örgüte bağlı bir okulun olduğu biliniyor.

Ülkede 1993'den bu yana eğitim veren okulların, bünyesinde faaliyet gösterdiği Çağlar Eğitim Kurumları'nın adının yakın zamanda "Özel Demirel Koleji Şirketi" olarak değiştirildiği öğrenilmişti.

FETÖ'yle bağlantısı olduğu bilinen iş adamları tarafından Eylül 2013'de kurulan GÜRSİAD, Gürcistan'da ve Türkiye'de düzenlenen forum ve etkinliklere iştirak ediyor. Gürcistan'da çeşitli şirketler açarak ve fuarlar düzenleyerek faaliyetini sürdüren dernek aynı zamanda FETÖ'ye ait olduğu bilinen eğitim kurumlarıyla da yakın işbirliğine girmişti.

Muhabir: Davit Kachkachishvili

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.