Gündem

'17 Aralık' savcıları Öz ve Kara'nın avukatları vekillikten çekildi

FETÖ/PDY tarafından 17 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapılmasına ilişkin, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında açılan davanın ilk duruşmasında firari sanıklar Öz ve Kara'nın avukatları vekillikten çekildi.

Ferdi Türkten  | 29.03.2017 - Güncelleme : 29.03.2017
'17 Aralık' savcıları Öz ve Kara'nın avukatları vekillikten çekildi

Ankara

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından 17 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapılmasına ilişkin, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında açılan ve Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülen davanın ilk duruşması tamamlandı.

Yargıtay Konferans Salonundaki duruşmaya müşteki avukatları katıldı.

Duruşmada sanıklar ve müdafilerinin bulunmaması nedeniyle müşteki avukatlarının talepleri alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eski bakanlardan AK Parti İstanbul milletvekilleri Mehdi Eker, Hayati Yazıcı, Ankara Milletvekili Ali Babacan'ın avukatları tarafından davaya katılma talebinde bulunuldu.

Daha sonra Mahkeme Başkanı Eyüp Yeşil, sanıklar Öz, Kara ve Yüzgeç hakkındaki yakalama müzekkeresinin henüz infaz edilmediğini, Öz ve Kara'nın avukatlarının da vekillikten çekildiğini açıkladı.

Yeşil, ayrıca, son soruşturma kararında, müşteki olarak ismi geçmeyen Rıza Sarraf'ın avukatının da katılma talepli dilekçe sunduğunu söyledi.

Duruşmada firari sanıklar hakkındaki yakalama emirlerinin devamına ve delil toplama işlemine geçilmesine karar verildi.

Avukatları davadan çekilen sanıklar Öz ve Kara'ya müdafi tayini için baroya müzekkere yazılması, katılma taleplerinin sanıklara zorunlu müdafi atanıp bu konudaki görüşleri alındıktan sonra değerlendirilmesi kararlaştırılarak duruşma 22 Mayıs'a ertelendi.

Muhabir: Ferdi Türkten

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.