Dolar
32.26
Euro
34.74
Altın
2,360.56
ETH/USDT
2,929.70
BTC/USDT
61,247.00
BIST 100
10,218.58
Spor

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay: İyi oynayarak kazanmam gerektiğinin farkındaydım

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, "İyi oynayarak kazanmam gerektiğinin farkındaydım. Yüksek tempoda başladım ve bu işe yaradı." dedi.

Ercan Doğan  | 21.04.2016 - Güncelleme : 21.04.2016
Milli tenisçi Çağla Büyükakçay: İyi oynayarak kazanmam gerektiğinin farkındaydım

Istanbul

İSTANBUL

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde 2. turda Sorana Cirstea'yı 2-0 yenerek çeyrek finale yükselen milli tenisçi Çağla Büyükakçay, maçın genelinde rakibine üstünlük kurduğunu söyledi.

İstanbul Cup'ta çeyrek finale yükselen ilk Türk sporcu olan Çağla Büyükakçay, Garanti Koza Arena'daki mücadeleye iyi başladığını belirterek, "Cirstea'nın ilk maçını izledim. Tecrübeli bir isim. İyi oynayarak kazanmam gerektiğinin farkındaydım. Yüksek tempoda başladım ve bu işe yaradı." dedi.

Öne geçmesinin ardından oyununun biraz düştüğünü kaydeden milli tenisçi, "Bu tarz oyuncular ufacık açığı kapatıyor. Sorana Cirstea da bunu gördü ve benden daha iyi oynamaya başladı. Onun iyi oynadığı yerlerde biraz sağlam kalmaya çalıştım." diye konuştu.

Sorana Cirstea'nın oyunu yönlendirmeyi seven bir sporcu olduğuna dikkati çeken Çağla Büyükakçay, "Bu nedenle savunma yapmaktansa hücum etmeyi tercih ettim. Rakip düz ve sert oynamayı seviyor. Ritim değiştirmeye çalıştım. İyi servis attım." ifadelerini kullandı.

İstanbul Cup'ta ilk kez çeyrek finale çıktığını hatırlatan Çağla, sonraki turlarda da maç maç hareket edeceğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.