Politika, seçim 2018

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek: Seçmen önce vatan sonra ekmek dedi

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, "Seçmen önce vatan sonra ekmek dedi." değerlendirmesinde bulundu.

24.06.2018 - Güncelleme : 25.06.2018
Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek: Seçmen önce vatan sonra ekmek dedi

ANKARA

Vatan Partisinden yapılan açıklamaya göre, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin yaptığı değerlendirmede, CHP'nin seçimi AK Parti'ye hediye ettiğini belirtti.

Vatandaşın "ekonomik sıkıntıya katlanmayı göze aldığı" görüşünü savunan Doğu Perinçek, şunları kaydetti:

"Seçmen önce 'vatan', sonra 'ekmek' dedi. CHP, PKK'yı sırtında taşımıştır. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ile milletvekili oranı arasındaki fark, CHP'nin HDP'ye somut desteğini göstermektedir. CHP, PKK için kendini feda etmiştir, baş aşağı giden PKK'ya en az yüzde 5 oranında destek vermiştir ve en az 50 milletvekili kaybına uğramıştır. Kendi 50-60 milletvekilinden vazgeçip bölücülüğe destek vermek, CHP tarihinde kara bir sayfadır. HDP'ye oy çağrısını seçmen sorguladı. Bu vatana sahip çıkan bir seçmen var bu ülkede. AKP'ye karşı PKK ile HDP ile ittifak yaparak kazanamazsın, vatansever olursan AKP'ye karşı başarı kazanabilirsin."

Seçim sonuçlarına göre seçmenden en büyük dersi alan partinin CHP olduğunu belirten Perinçek, "HDP Güneydoğu'da olağanüstü bir düşüşte, PKK oyları düştü. CHP batıdaki vatan meselesini ciddiye almayan, neoliberal oylarıyla HDP'ye destek yaptı ama Doğu ve Güneydoğu'da HDP kasım seçimlerinden geridedir. Kürt yurttaşlarımız TSK'nın PKK'ya yönelik mücadelesini önemsemektedir." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Sarp Özer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın