Dolar
32.35
Euro
34.89
Altın
2,220.10
ETH/USDT
3,556.00
BTC/USDT
70,467.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Türkiye'den Libya'daki göçmen merkezine saldırıya tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Libya'da düzensiz göçmenlerin barındığı merkeze düzenlenen saldırıya ilişkin, "Onlarca masum insanın hayatını kaybetmesine sebep olan saldırı bir insanlık suçudur." dedi.

Tuğrul Çam  | 03.07.2019 - Güncelleme : 11.07.2019
Türkiye'den Libya'daki göçmen merkezine saldırıya tepki

Ankara

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Libya'nın başkenti Trablus'a yakın Tacura bölgesinde düzensiz göçmenlerin barındığı merkeze düzenlenen saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Sözcü Aksoy, açıklamasında, şunları kaydetti:

"Trablus'a yakın Tacura bölgesinde bulunan düzensiz göçmenlerin barındığı merkeze düzenlenen ve onlarca masum insanın hayatını kaybetmesine sebep olan saldırı bir insanlık suçudur. Sorumluların tespiti için derhal uluslararası soruşturma açılmalıdır. Uluslararası toplumun bu konuda bir an evvel harekete geçmesini bekliyoruz."

Libya'da General Halife Hafter'e bağlı güçlere ait uçakların başkent Trablus'un doğusunda, düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir barınma merkezine yönelik saldırısında ilk belirlemelere göre 30'dan fazla kişi yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın