Dolar
32.52
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,675.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Başbakan Davutoğlu, Abadi'ye Başika'daki gelişmelerle ilgili mektup gönderdi

Başbakan Davutoğlu, Irak Başbakanı Abadi’ye mektup göndererek, Türkiye'nin, Başika’da geçen mart ayından bu yana uyguladığı eğitim programı ve buradaki kuvvetlerin faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

06.12.2015 - Güncelleme : 07.12.2015
Başbakan Davutoğlu, Abadi'ye Başika'daki gelişmelerle ilgili mektup gönderdi

Ankara

ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin, Başika’da geçen Mart ayından bu yana uygulamakta olduğu eğitim programı ve burada bulunan kuvvetlerin görev ve faaliyetlerine ilişkin güncel gelişmeler hakkında Irak Başbakanı Haydar El Abadi'ye bilgi verdi. 

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, bugün Irak Başbakanı Abadi’ye bir mektup gönderdi. 

Davutoğlu, mektubunda, Irak’ın, tüm ülkelerce saygı gösterilmesi gerektiğine inandığı, egemenliği ve toprak bütünlüğü konusunda en hassas ülkelerden olan Türkiye’nin bunu yıpratacak herhangi bir adım atmayacağını kaydetti. 

"Irak hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar Başika'ya kuvvet intikali gerçekleştirilmeyeceğini" belirten Başbakan Davutoğlu, mektubunda Türkiye'nin, Irak’a DEAŞ ile mücadelesinde her türlü desteği kararlılıkla vermeye devam edeceğini, bu konuda Irak hükümetiyle olan işbirliğini danışma ve eşgüdüm içerisinde derinleştirmek istediklerini ifade etti. 

Başbakan Davutoğlu, mektubunda, Irak ile Türkiye'nin işbirliğinden rahatsızlık duyan ve bunun sona ermesini isteyen odakların emellerine ulaşmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. 

Muhabir: Kadir Karakuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın