Politika

Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan: Tabela partisi olarak devam etmenin anlamı yoktu

Kapanma kararı alan Anadolu Partisi'nin Genel Başkanı Tarhan, "Bir tabela partisi olarak devam etmenin anlamı yoktu. Olmadıysa onurumuzla çekilmeyi biliriz" dedi.

20.12.2015 - Güncelleme : 20.12.2015
Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan: Tabela partisi olarak devam etmenin anlamı yoktu

ANKARA - Mehmet Tosun

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, 14 Kasım 2014'te kurdukları Anadolu Partisi'nin siyasi faaliyetlerine son verme kararına ilişkin, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Kendi güçleri, mütevazı bütçeleri ve imece usulü ile ayakta kalmaya çalıştıklarını ifade eden Tarhan, şöyle konuştu:

"Bir tabela partisi olarak devam etmenin anlamı yoktu. Başkalarından farkımız da buydu. Anadolu Partisi'ne halkın umudu başta çok büyüktü, doğrudur. Ancak 'bu seçim çok önemli, bölüyorlar' paranoyasıyla neredeyse aforoz edildik. Muhteris muhalefet linç kampanyası yürüttü. Oysa başta cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere bütün seçimler çok önemliydi. Ama ne kadar haklı olduğumuz da ortaya çıktı, bu muhalefet yapılanmasıyla kırk seçim de geçse sonuç değişmez, zerre kadar siyaset bilgisi olanlar bunu bilmek durumundadırlar, buyursunlar."

"Onurumuzla çekilmeyi de biliriz"

Tarhan, yola çıkarken, "Dizlerimin üstünde sürünmektense, ayaklarımın üzerinde ölmeyi tercih ederim" dediğini, siyasetçilik oynamak için yola çıkmadıklarını anlattı.

Bir kavgaya, iktidar olmak hedefiyle girdiklerine dikkati çeken Tarhan, "Olmadıysa da onurumuzla çekilmeyi biliriz, umarım bizim bu davranışımızdan birileri ders çıkarır da kalkarlar oturmaktan çürüttükleri koltuklarından" dedi.

Tarhan, yaptıkları şeyin, siyasi tarihte bir kilometre taşı olduğunu ifade ederek, "Anadolu Partisi'ni kurduğuma asla pişman değilim. Yapılması gerekeni yaptık. Kitlelere ulaşamadık. Sonucuna da katlanırız" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.