
Hatay'da geçimini zeytincilikle sağlayan bazı vatandaşlar, zeytinyağı çıkarırken teknolojik gelişmelere rağmen atalarından öğrendikleri geleneksel yöntemleri kullanmayı tercih ediyor. Yaklaşık 1,5 tonluk taşı atın 3 saat aralıksız çevirmesiyle kırılan zeytinlerden elde edilen yağ, lezzetiyle adından söz ettiriyor. Hatay'da topladıkları zeytinleri evlerinin önünde bulunan geniş ve çukur taşlara koyan çiftçiler, insan gücünün yanı sıra atları da kullanarak bir günlük çalışmanın sonunda zeytinyağı elde ediyor. Altınözü ilçesine bağlı Keskincik Mahallesi'nde zeytin üretimi yapan Abdo Aşgar, ''Zeynep'' adını verdiği atını kullanarak zeytinyağı çıkarma geleneğini sürdürüyor. (Halit Demir - Anadolu Ajansı)

Hatay'da geçimini zeytincilikle sağlayan bazı vatandaşlar, zeytinyağı çıkarırken teknolojik gelişmelere rağmen atalarından öğrendikleri geleneksel yöntemleri kullanmayı tercih ediyor. Yaklaşık 1,5 tonluk taşı atın 3 saat aralıksız çevirmesiyle kırılan zeytinlerden elde edilen yağ, lezzetiyle adından söz ettiriyor. Hatay'da topladıkları zeytinleri evlerinin önünde bulunan geniş ve çukur taşlara koyan çiftçiler, insan gücünün yanı sıra atları da kullanarak bir günlük çalışmanın sonunda zeytinyağı elde ediyor. (Halit Demir - Anadolu Ajansı)

Hatay'da geçimini zeytincilikle sağlayan bazı vatandaşlar, zeytinyağı çıkarırken teknolojik gelişmelere rağmen atalarından öğrendikleri geleneksel yöntemleri kullanmayı tercih ediyor. Yaklaşık 1,5 tonluk taşı atın 3 saat aralıksız çevirmesiyle kırılan zeytinlerden elde edilen yağ, lezzetiyle adından söz ettiriyor. Hatay'da topladıkları zeytinleri evlerinin önünde bulunan geniş ve çukur taşlara koyan çiftçiler, insan gücünün yanı sıra atları da kullanarak bir günlük çalışmanın sonunda zeytinyağı elde ediyor. Altınözü ilçesine bağlı Keskincik Mahallesi'nde zeytin üretimi yapan Abdo Aşgar, ''Zeynep'' adını verdiği atını kullanarak zeytinyağı çıkarma geleneğini sürdürüyor. (Halit Demir - Anadolu Ajansı)

Hatay'da geçimini zeytincilikle sağlayan bazı vatandaşlar, zeytinyağı çıkarırken teknolojik gelişmelere rağmen atalarından öğrendikleri geleneksel yöntemleri kullanmayı tercih ediyor.Yaklaşık 1,5 tonluk taşın, atın 3 saat aralıksız çevirmesiyle ezilen zeytin, kadınlarca sıcak suda yıkanıp sıkılarak büyük havuzlara alınıyor. Daha sonra süzdürülen zeytinyağının çekirdeği ve yağı ayrılarak şişeleniyor. (Halit Demir - Anadolu Ajansı)

Hatay'da geçimini zeytincilikle sağlayan bazı vatandaşlar, zeytinyağı çıkarırken teknolojik gelişmelere rağmen atalarından öğrendikleri geleneksel yöntemleri kullanmayı tercih ediyor.Yaklaşık 1,5 tonluk taşın, atın 3 saat aralıksız çevirmesiyle ezilen zeytin, kadınlarca sıcak suda yıkanıp sıkılarak büyük havuzlara alınıyor. Daha sonra süzdürülen zeytinyağının çekirdeği ve yağı ayrılarak şişeleniyor. (Halit Demir - Anadolu Ajansı)

Hatay'da geçimini zeytincilikle sağlayan bazı vatandaşlar, zeytinyağı çıkarırken teknolojik gelişmelere rağmen atalarından öğrendikleri geleneksel yöntemleri kullanmayı tercih ediyor.Yaklaşık 1,5 tonluk taşın, atın 3 saat aralıksız çevirmesiyle ezilen zeytin, kadınlarca sıcak suda yıkanıp sıkılarak büyük havuzlara alınıyor. Daha sonra süzdürülen zeytinyağının çekirdeği ve yağı ayrılarak şişeleniyor. (Halit Demir - Anadolu Ajansı)

Hatay'da geçimini zeytincilikle sağlayan bazı vatandaşlar, zeytinyağı çıkarırken teknolojik gelişmelere rağmen atalarından öğrendikleri geleneksel yöntemleri kullanmayı tercih ediyor. Yaklaşık 1,5 tonluk taşı atın 3 saat aralıksız çevirmesiyle kırılan zeytinlerden elde edilen yağ, lezzetiyle adından söz ettiriyor. Hatay'da topladıkları zeytinleri evlerinin önünde bulunan geniş ve çukur taşlara koyan çiftçiler, insan gücünün yanı sıra atları da kullanarak bir günlük çalışmanın sonunda zeytinyağı elde ediyor. (Halit Demir - Anadolu Ajansı)

Hatay'da geçimini zeytincilikle sağlayan bazı vatandaşlar, zeytinyağı çıkarırken teknolojik gelişmelere rağmen atalarından öğrendikleri geleneksel yöntemleri kullanmayı tercih ediyor. Yaklaşık 1,5 tonluk taşı atın 3 saat aralıksız çevirmesiyle kırılan zeytinlerden elde edilen yağ, lezzetiyle adından söz ettiriyor. Hatay'da topladıkları zeytinleri evlerinin önünde bulunan geniş ve çukur taşlara koyan çiftçiler, insan gücünün yanı sıra atları da kullanarak bir günlük çalışmanın sonunda zeytinyağı elde ediyor. (Halit Demir - Anadolu Ajansı)