
Doğu illerinde besleyici özelliğiyle sofraların vazgeçilmezlerinden olan "Keledoş"un sahiplenilmesi konusunda Van ile Ağrı arasında rekabet yaşanıyor. Yaz aylarında yayla ve dağların eteklerinden toplanan akpancar, kırmızı et, nohut, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen kurut, yeşil mercimek, patates, soğan, sarımsak, aşurelik buğday, salça, tereyağı ve baharat karışımlarıyla hazırlanan keledoş, değişik sunum şekliyle yöre halkının en fazla tükettiği yemekler arasında bulunuyor. ( Ali Çelik - Anadolu Ajansı )

Doğu illerinde sofraların vazgeçilmezlerinden "keledoş"un sahiplenilmesi konusunda Van ve Ağrı arasında rekabet yaşanıyor. Yaz aylarında yayla ve dağların eteklerinden toplanan akpancar, kırmızı et, nohut, yeşil mercimek, patates, soğan, sarımsak, aşurelik buğday, salça, tereyağı, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen "kurut" ve baharat karışımlarıyla hazırlanan keledoş, değişik sunum şekliyle Ağrı'da halkının en fazla tükettiği yemekler arasında bulunuyor. ( Abdullah Söylemez - Anadolu Ajansı )

Doğu illerinde sofraların vazgeçilmezlerinden "keledoş"un sahiplenilmesi konusunda Van ve Ağrı arasında rekabet yaşanıyor. Yaz aylarında yayla ve dağların eteklerinden toplanan akpancar, kırmızı et, nohut, yeşil mercimek, patates, soğan, sarımsak, aşurelik buğday, salça, tereyağı, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen "kurut" ve baharat karışımlarıyla hazırlanan keledoş, değişik sunum şekliyle Ağrı'da halkının en fazla tükettiği yemekler arasında bulunuyor. ( Abdullah Söylemez - Anadolu Ajansı )

Doğu illerinde sofraların vazgeçilmezlerinden "keledoş"un sahiplenilmesi konusunda Van ve Ağrı arasında rekabet yaşanıyor. Yaz aylarında yayla ve dağların eteklerinden toplanan akpancar, kırmızı et, nohut, yeşil mercimek, patates, soğan, sarımsak, aşurelik buğday, salça, tereyağı, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen "kurut" ve baharat karışımlarıyla hazırlanan keledoş, değişik sunum şekliyle Ağrı'da halkının en fazla tükettiği yemekler arasında bulunuyor. ( Abdullah Söylemez - Anadolu Ajansı )

Doğu illerinde sofraların vazgeçilmezlerinden "keledoş"un sahiplenilmesi konusunda Van ve Ağrı arasında rekabet yaşanıyor. Yaz aylarında yayla ve dağların eteklerinden toplanan akpancar, kırmızı et, nohut, yeşil mercimek, patates, soğan, sarımsak, aşurelik buğday, salça, tereyağı, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen "kurut" ve baharat karışımlarıyla hazırlanan keledoş, değişik sunum şekliyle Ağrı'da halkının en fazla tükettiği yemekler arasında bulunuyor. ( Abdullah Söylemez - Anadolu Ajansı )

Doğu illerinde sofraların vazgeçilmezlerinden "keledoş"un sahiplenilmesi konusunda Van ve Ağrı arasında rekabet yaşanıyor. Yaz aylarında yayla ve dağların eteklerinden toplanan akpancar, kırmızı et, nohut, yeşil mercimek, patates, soğan, sarımsak, aşurelik buğday, salça, tereyağı, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen "kurut" ve baharat karışımlarıyla hazırlanan keledoş, değişik sunum şekliyle Ağrı'da halkının en fazla tükettiği yemekler arasında bulunuyor. ( Abdullah Söylemez - Anadolu Ajansı )

Doğu illerinde sofraların vazgeçilmezlerinden "keledoş"un sahiplenilmesi konusunda Van ve Ağrı arasında rekabet yaşanıyor. Yaz aylarında yayla ve dağların eteklerinden toplanan akpancar, kırmızı et, nohut, yeşil mercimek, patates, soğan, sarımsak, aşurelik buğday, salça, tereyağı, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen "kurut" ve baharat karışımlarıyla hazırlanan keledoş, değişik sunum şekliyle Ağrı'da halkının en fazla tükettiği yemekler arasında bulunuyor. ( Abdullah Söylemez - Anadolu Ajansı )

Doğu illerinde sofraların vazgeçilmezlerinden "keledoş"un sahiplenilmesi konusunda Van ve Ağrı arasında rekabet yaşanıyor. Yaz aylarında yayla ve dağların eteklerinden toplanan akpancar, kırmızı et, nohut, yeşil mercimek, patates, soğan, sarımsak, aşurelik buğday, salça, tereyağı, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen "kurut" ve baharat karışımlarıyla hazırlanan keledoş, değişik sunum şekliyle Ağrı'da halkının en fazla tükettiği yemekler arasında bulunuyor. ( Abdullah Söylemez - Anadolu Ajansı )

Doğu illerinde besleyici özelliğiyle sofraların vazgeçilmezlerinden olan "Keledoş"un sahiplenilmesi konusunda Van ile Ağrı arasında rekabet yaşanıyor. Yaz aylarında yayla ve dağların eteklerinden toplanan akpancar, kırmızı et, nohut, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen kurut, yeşil mercimek, patates, soğan, sarımsak, aşurelik buğday, salça, tereyağı ve baharat karışımlarıyla hazırlanan keledoş, değişik sunum şekliyle yöre halkının en fazla tükettiği yemekler arasında bulunuyor. ( Ali Çelik - Anadolu Ajansı )

Doğu illerinde besleyici özelliğiyle sofraların vazgeçilmezlerinden olan "Keledoş"un sahiplenilmesi konusunda Van ile Ağrı arasında rekabet yaşanıyor. Yaz aylarında yayla ve dağların eteklerinden toplanan akpancar, kırmızı et, nohut, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen kurut, yeşil mercimek, patates, soğan, sarımsak, aşurelik buğday, salça, tereyağı ve baharat karışımlarıyla hazırlanan keledoş, değişik sunum şekliyle yöre halkının en fazla tükettiği yemekler arasında bulunuyor. ( Ali Çelik - Anadolu Ajansı )

Doğu illerinde besleyici özelliğiyle sofraların vazgeçilmezlerinden olan "Keledoş"un sahiplenilmesi konusunda Van ile Ağrı arasında rekabet yaşanıyor. Yaz aylarında yayla ve dağların eteklerinden toplanan akpancar, kırmızı et, nohut, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen kurut, yeşil mercimek, patates, soğan, sarımsak, aşurelik buğday, salça, tereyağı ve baharat karışımlarıyla hazırlanan keledoş, değişik sunum şekliyle yöre halkının en fazla tükettiği yemekler arasında bulunuyor. ( Ali Çelik - Anadolu Ajansı )

Doğu illerinde besleyici özelliğiyle sofraların vazgeçilmezlerinden olan "Keledoş"un sahiplenilmesi konusunda Van ile Ağrı arasında rekabet yaşanıyor. Yaz aylarında yayla ve dağların eteklerinden toplanan akpancar, kırmızı et, nohut, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen kurut, yeşil mercimek, patates, soğan, sarımsak, aşurelik buğday, salça, tereyağı ve baharat karışımlarıyla hazırlanan keledoş, değişik sunum şekliyle yöre halkının en fazla tükettiği yemekler arasında bulunuyor. ( Ali Çelik - Anadolu Ajansı )

Doğu illerinde besleyici özelliğiyle sofraların vazgeçilmezlerinden olan "Keledoş"un sahiplenilmesi konusunda Van ile Ağrı arasında rekabet yaşanıyor. Yaz aylarında yayla ve dağların eteklerinden toplanan akpancar, kırmızı et, nohut, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen kurut, yeşil mercimek, patates, soğan, sarımsak, aşurelik buğday, salça, tereyağı ve baharat karışımlarıyla hazırlanan keledoş, değişik sunum şekliyle yöre halkının en fazla tükettiği yemekler arasında bulunuyor. ( Ali Çelik - Anadolu Ajansı )

Doğu illerinde besleyici özelliğiyle sofraların vazgeçilmezlerinden olan "Keledoş"un sahiplenilmesi konusunda Van ile Ağrı arasında rekabet yaşanıyor. Yaz aylarında yayla ve dağların eteklerinden toplanan akpancar, kırmızı et, nohut, çökeleğin güneşte kurutulmasıyla elde edilen kurut, yeşil mercimek, patates, soğan, sarımsak, aşurelik buğday, salça, tereyağı ve baharat karışımlarıyla hazırlanan keledoş, değişik sunum şekliyle yöre halkının en fazla tükettiği yemekler arasında bulunuyor. ( Ali Çelik - Anadolu Ajansı )