Dolar
39.02
Euro
44.20
Altın
3,314.23
ETH/USDT
2,681.30
BTC/USDT
110,600.00
BIST 100
9,475.21
Tokat'ın yoğurtmacının üretimi coğrafi işaretle arttı
03.10.2022

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın yoğurtmacının üretimi coğrafi işaretle arttı
Fotoğraf: Ekber Türkoğlu

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın yoğurtmacının üretimi coğrafi işaretle arttı
Fotoğraf: Ekber Türkoğlu

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın yoğurtmacının üretimi coğrafi işaretle arttı
Fotoğraf: Ekber Türkoğlu

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın yoğurtmacının üretimi coğrafi işaretle arttı
Fotoğraf: Ekber Türkoğlu

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın yoğurtmacının üretimi coğrafi işaretle arttı
Fotoğraf: Ekber Türkoğlu

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın yoğurtmacının üretimi coğrafi işaretle arttı
Fotoğraf: Ekber Türkoğlu

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın yoğurtmacının üretimi coğrafi işaretle arttı
Fotoğraf: Ekber Türkoğlu

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın yoğurtmacının üretimi coğrafi işaretle arttı
Fotoğraf: Ekber Türkoğlu

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın yoğurtmacının üretimi coğrafi işaretle arttı
Fotoğraf: Ekber Türkoğlu

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın yoğurtmacının üretimi coğrafi işaretle arttı
Fotoğraf: Ekber Türkoğlu

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler