
Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )

Tokat'ın Turhal ilçesinde genellikle bayramlarda ve özel günlerde yapılan yöresel ürün yoğurtmacın üretimi, coğrafi işaretinin alınmasının ardından arttı. Adını yoğurma ve katlama kelimelerinden alan yoğurtmaç, Turhal ve çevresinde evlerde bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikram etmek için yapılıyordu. Hamur ve iç malzemenin kendine has yöntemle bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen yöreye özgü bir ürün olan yoğurtmaç, haşhaşlı, cevizli veya sade olarak yapılabiliyor. ( Ekber Türkoğlu - Anadolu Ajansı )