
Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda yaşanan çatışmalarda çocuklarını kaybeden annelerden oluşan Barış Anneleri Derneği, çözüm sürecine desteğin artırılması çağrısı yaptı. Diyarbakır'daki Barış Anneleri Derneği'nin üyeleri, bölgede devam eden çözüm sürecinin başarılı olması için yürüttükleri çalışmaların dışında kentte kan davalı ailelerin de barışması için mücadele ediyor. Derneğin dönem sözcüsü Emine Özbek, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. (Ensar Özdemir - Anadolu Ajansı)

Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda yaşanan çatışmalarda çocuklarını kaybeden annelerden oluşan Barış Anneleri Derneği, çözüm sürecine desteğin artırılması çağrısı yaptı. Diyarbakır'daki Barış Anneleri Derneği'nin üyeleri, bölgede devam eden çözüm sürecinin başarılı olması için yürüttükleri çalışmaların dışında kentte kan davalı ailelerin de barışması için mücadele ediyor. Perihan Karayel (65), 21 yıl önce örgüte katılan oğlundan bir daha haber alamadı. (Ensar Özdemir - Anadolu Ajansı)

Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda yaşanan çatışmalarda çocuklarını kaybeden annelerden oluşan Barış Anneleri Derneği, çözüm sürecine desteğin artırılması çağrısı yaptı. Diyarbakır'daki Barış Anneleri Derneği'nin üyeleri, bölgede devam eden çözüm sürecinin başarılı olması için yürüttükleri çalışmaların dışında kentte kan davalı ailelerin de barışması için mücadele ediyor. Kudret Eryaman (45), AA Muhabirine açıklamalarda bulundu. (Ensar Özdemir - Anadolu Ajansı)

Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda yaşanan çatışmalarda çocuklarını kaybeden annelerden oluşan Barış Anneleri Derneği, çözüm sürecine desteğin artırılması çağrısı yaptı. Diyarbakır'daki Barış Anneleri Derneği'nin üyeleri, bölgede devam eden çözüm sürecinin başarılı olması için yürüttükleri çalışmaların dışında kentte kan davalı ailelerin de barışması için mücadele ediyor. Nermin Yürek (50), AA Muhabirine açıklamalarda bulundu. (Ensar Özdemir - Anadolu Ajansı)

Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda yaşanan çatışmalarda çocuklarını kaybeden annelerden oluşan Barış Anneleri Derneği, çözüm sürecine desteğin artırılması çağrısı yaptı. Diyarbakır'daki Barış Anneleri Derneği'nin üyeleri, bölgede devam eden çözüm sürecinin başarılı olması için yürüttükleri çalışmaların dışında kentte kan davalı ailelerin de barışması için mücadele ediyor. Nevriye Kaçan (63), AA Muhabirine açıklamalarda bulundu. (Ensar Özdemir - Anadolu Ajansı)

Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda yaşanan çatışmalarda çocuklarını kaybeden annelerden oluşan Barış Anneleri Derneği, çözüm sürecine desteğin artırılması çağrısı yaptı. Diyarbakır'daki Barış Anneleri Derneği'nin üyeleri, bölgede devam eden çözüm sürecinin başarılı olması için yürüttükleri çalışmaların dışında kentte kan davalı ailelerin de barışması için mücadele ediyor. Hanım Atlı (65), AA Muhabirine açıklamalarda bulundu. (Ensar Özdemir - Anadolu Ajansı)

Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda yaşanan çatışmalarda çocuklarını kaybeden annelerden oluşan Barış Anneleri Derneği, çözüm sürecine desteğin artırılması çağrısı yaptı. Diyarbakır'daki Barış Anneleri Derneği'nin üyeleri, bölgede devam eden çözüm sürecinin başarılı olması için yürüttükleri çalışmaların dışında kentte kan davalı ailelerin de barışması için mücadele ediyor. Emine Deniz (55), 1993 yılında Diyarbakır'da kaybolan oğlunun 1997 yılında ölüm haberini aldı. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması ve kalıcı barışın olması için herkesi duyarlı olmaya çağırıyor. (Ensar Özdemir - Anadolu Ajansı)

Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda yaşanan çatışmalarda çocuklarını kaybeden annelerden oluşan Barış Anneleri Derneği, çözüm sürecine desteğin artırılması çağrısı yaptı. Diyarbakır'daki Barış Anneleri Derneği'nin üyeleri, bölgede devam eden çözüm sürecinin başarılı olması için yürüttükleri çalışmaların dışında kentte kan davalı ailelerin de barışması için mücadele ediyor. Sultan Aksoy (75), 1990'lı yıllarda öldürülen oğlunun faillerinin bulunması için çok çaba harcadığını, ömrünün geri kalanını ise barışa adadığını söyledi. (Ensar Özdemir - Anadolu Ajansı)

Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda yaşanan çatışmalarda çocuklarını kaybeden annelerden oluşan Barış Anneleri Derneği, çözüm sürecine desteğin artırılması çağrısı yaptı. Diyarbakır'daki Barış Anneleri Derneği'nin üyeleri, bölgede devam eden çözüm sürecinin başarılı olması için yürüttükleri çalışmaların dışında kentte kan davalı ailelerin de barışması için mücadele ediyor. Dilşa Özgen (76), 1990'lı yıllarda iki oğlunun öldüğünü, kocasının da kaybolduğunu anlattı. (Ensar Özdemir - Anadolu Ajansı)