Dolar
39.89
Euro
46.80
Altın
3,286.39
ETH/USDT
2,497.30
BTC/USDT
108,335.00
BIST 100
9,404.89
Mersin ve Hatay arasında "humus" rekabeti yaşanıyor
13.10.2022

Mersin'in Tarsus ilçesinde "ana yemek", Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "soğuk meze" olarak tüketilen humus, iki kentin ustaları arasında "lezzet rekabeti" yaşatıyor. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "Reyhanlı humusu" adıyla 2021 yılında coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan lezzet, üzerindeki zeytinyağı, domates, turşu ve yeşillik süslemeleriyle genellikle "soğuk meze" olarak tüketiliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Mersin ve Hatay arasında "humus" rekabeti yaşanıyor
Fotoğraf: Mustafa Ünal Uysal

Mersin'in Tarsus ilçesinde "ana yemek", Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "soğuk meze" olarak tüketilen humus, iki kentin ustaları arasında lezzet rekabeti yaşatıyor. Mersin'de yapılan, Türk Patent ve Marka Kurumunca 1 Kasım 2017'de "Tarsus humusu" adıyla coğrafi işaretle tescillenen lezzet, nohudun tokmak yardımıyla ezilip tahinle harmanlanmasıyla hazırlanıyor. Çeşitli baharatlar ve tereyağı eklenerek "ana yemek" olarak günün her öğününde tüketilen "Tarsus humusu", pastırmalı, sucuklu ve sade çeşitleriyle sofralardaki yerini alıyor. ( Mustafa Ünal Uysal - Anadolu Ajansı )

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Mersin ve Hatay arasında "humus" rekabeti yaşanıyor
Fotoğraf: Mustafa Ünal Uysal

Mersin'in Tarsus ilçesinde "ana yemek", Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "soğuk meze" olarak tüketilen humus, iki kentin ustaları arasında lezzet rekabeti yaşatıyor. Mersin'de yapılan, Türk Patent ve Marka Kurumunca 1 Kasım 2017'de "Tarsus humusu" adıyla coğrafi işaretle tescillenen lezzet, nohudun tokmak yardımıyla ezilip tahinle harmanlanmasıyla hazırlanıyor. Çeşitli baharatlar ve tereyağı eklenerek "ana yemek" olarak günün her öğününde tüketilen "Tarsus humusu", pastırmalı, sucuklu ve sade çeşitleriyle sofralardaki yerini alıyor. ( Mustafa Ünal Uysal - Anadolu Ajansı )

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Mersin ve Hatay arasında "humus" rekabeti yaşanıyor
Fotoğraf: Mustafa Ünal Uysal

Mersin'in Tarsus ilçesinde "ana yemek", Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "soğuk meze" olarak tüketilen humus, iki kentin ustaları arasında lezzet rekabeti yaşatıyor. Mersin'de yapılan, Türk Patent ve Marka Kurumunca 1 Kasım 2017'de "Tarsus humusu" adıyla coğrafi işaretle tescillenen lezzet, nohudun tokmak yardımıyla ezilip tahinle harmanlanmasıyla hazırlanıyor. Çeşitli baharatlar ve tereyağı eklenerek "ana yemek" olarak günün her öğününde tüketilen "Tarsus humusu", pastırmalı, sucuklu ve sade çeşitleriyle sofralardaki yerini alıyor. ( Mustafa Ünal Uysal - Anadolu Ajansı )

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Mersin ve Hatay arasında "humus" rekabeti yaşanıyor
Fotoğraf: Mustafa Ünal Uysal

Mersin'in Tarsus ilçesinde "ana yemek", Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "soğuk meze" olarak tüketilen humus, iki kentin ustaları arasında lezzet rekabeti yaşatıyor. Mersin'de yapılan, Türk Patent ve Marka Kurumunca 1 Kasım 2017'de "Tarsus humusu" adıyla coğrafi işaretle tescillenen lezzet, nohudun tokmak yardımıyla ezilip tahinle harmanlanmasıyla hazırlanıyor. Çeşitli baharatlar ve tereyağı eklenerek "ana yemek" olarak günün her öğününde tüketilen "Tarsus humusu", pastırmalı, sucuklu ve sade çeşitleriyle sofralardaki yerini alıyor. ( Mustafa Ünal Uysal - Anadolu Ajansı )

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Mersin ve Hatay arasında "humus" rekabeti yaşanıyor
Fotoğraf: Mustafa Ünal Uysal

Mersin'in Tarsus ilçesinde "ana yemek", Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "soğuk meze" olarak tüketilen humus, iki kentin ustaları arasında lezzet rekabeti yaşatıyor. Mersin'de yapılan, Türk Patent ve Marka Kurumunca 1 Kasım 2017'de "Tarsus humusu" adıyla coğrafi işaretle tescillenen lezzet, nohudun tokmak yardımıyla ezilip tahinle harmanlanmasıyla hazırlanıyor. Çeşitli baharatlar ve tereyağı eklenerek "ana yemek" olarak günün her öğününde tüketilen "Tarsus humusu", pastırmalı, sucuklu ve sade çeşitleriyle sofralardaki yerini alıyor. ( Mustafa Ünal Uysal - Anadolu Ajansı )

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Mersin ve Hatay arasında "humus" rekabeti yaşanıyor
Fotoğraf: Mustafa Ünal Uysal

Mersin'in Tarsus ilçesinde "ana yemek", Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "soğuk meze" olarak tüketilen humus, iki kentin ustaları arasında lezzet rekabeti yaşatıyor. Mersin'de yapılan, Türk Patent ve Marka Kurumunca 1 Kasım 2017'de "Tarsus humusu" adıyla coğrafi işaretle tescillenen lezzet, nohudun tokmak yardımıyla ezilip tahinle harmanlanmasıyla hazırlanıyor. Çeşitli baharatlar ve tereyağı eklenerek "ana yemek" olarak günün her öğününde tüketilen "Tarsus humusu", pastırmalı, sucuklu ve sade çeşitleriyle sofralardaki yerini alıyor. ( Mustafa Ünal Uysal - Anadolu Ajansı )

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Mersin ve Hatay arasında "humus" rekabeti yaşanıyor
Fotoğraf: Mustafa Ünal Uysal

Mersin'in Tarsus ilçesinde "ana yemek", Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "soğuk meze" olarak tüketilen humus, iki kentin ustaları arasında lezzet rekabeti yaşatıyor. Mersin'de yapılan, Türk Patent ve Marka Kurumunca 1 Kasım 2017'de "Tarsus humusu" adıyla coğrafi işaretle tescillenen lezzet, nohudun tokmak yardımıyla ezilip tahinle harmanlanmasıyla hazırlanıyor. Çeşitli baharatlar ve tereyağı eklenerek "ana yemek" olarak günün her öğününde tüketilen "Tarsus humusu", pastırmalı, sucuklu ve sade çeşitleriyle sofralardaki yerini alıyor. ( Mustafa Ünal Uysal - Anadolu Ajansı )

Mersin ve Hatay arasında "humus" rekabeti yaşanıyor
Fotoğraf: Cem Genco

Mersin'in Tarsus ilçesinde "ana yemek", Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "soğuk meze" olarak tüketilen humus, iki kentin ustaları arasında "lezzet rekabeti" yaşatıyor. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "Reyhanlı humusu" adıyla 2021 yılında coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan lezzet, üzerindeki zeytinyağı, domates, turşu ve yeşillik süslemeleriyle genellikle "soğuk meze" olarak tüketiliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Mersin ve Hatay arasında "humus" rekabeti yaşanıyor
Fotoğraf: Cem Genco

Mersin'in Tarsus ilçesinde "ana yemek", Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "soğuk meze" olarak tüketilen humus, iki kentin ustaları arasında "lezzet rekabeti" yaşatıyor. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "Reyhanlı humusu" adıyla 2021 yılında coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan lezzet, üzerindeki zeytinyağı, domates, turşu ve yeşillik süslemeleriyle genellikle "soğuk meze" olarak tüketiliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Mersin ve Hatay arasında "humus" rekabeti yaşanıyor
Fotoğraf: Cem Genco

Mersin'in Tarsus ilçesinde "ana yemek", Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "soğuk meze" olarak tüketilen humus, iki kentin ustaları arasında "lezzet rekabeti" yaşatıyor. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "Reyhanlı humusu" adıyla 2021 yılında coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan lezzet, üzerindeki zeytinyağı, domates, turşu ve yeşillik süslemeleriyle genellikle "soğuk meze" olarak tüketiliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Mersin ve Hatay arasında "humus" rekabeti yaşanıyor
Fotoğraf: Cem Genco

Mersin'in Tarsus ilçesinde "ana yemek", Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "soğuk meze" olarak tüketilen humus, iki kentin ustaları arasında "lezzet rekabeti" yaşatıyor. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "Reyhanlı humusu" adıyla 2021 yılında coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan lezzet, üzerindeki zeytinyağı, domates, turşu ve yeşillik süslemeleriyle genellikle "soğuk meze" olarak tüketiliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Mersin ve Hatay arasında "humus" rekabeti yaşanıyor
Fotoğraf: Cem Genco

Mersin'in Tarsus ilçesinde "ana yemek", Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "soğuk meze" olarak tüketilen humus, iki kentin ustaları arasında "lezzet rekabeti" yaşatıyor. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "Reyhanlı humusu" adıyla 2021 yılında coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan lezzet, üzerindeki zeytinyağı, domates, turşu ve yeşillik süslemeleriyle genellikle "soğuk meze" olarak tüketiliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Mersin ve Hatay arasında "humus" rekabeti yaşanıyor
Fotoğraf: Cem Genco

Mersin'in Tarsus ilçesinde "ana yemek", Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "soğuk meze" olarak tüketilen humus, iki kentin ustaları arasında "lezzet rekabeti" yaşatıyor. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "Reyhanlı humusu" adıyla 2021 yılında coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan lezzet, üzerindeki zeytinyağı, domates, turşu ve yeşillik süslemeleriyle genellikle "soğuk meze" olarak tüketiliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Mersin ve Hatay arasında "humus" rekabeti yaşanıyor
Fotoğraf: Cem Genco

Mersin'in Tarsus ilçesinde "ana yemek", Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "soğuk meze" olarak tüketilen humus, iki kentin ustaları arasında "lezzet rekabeti" yaşatıyor. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "Reyhanlı humusu" adıyla 2021 yılında coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan lezzet, üzerindeki zeytinyağı, domates, turşu ve yeşillik süslemeleriyle genellikle "soğuk meze" olarak tüketiliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

Mersin ve Hatay arasında "humus" rekabeti yaşanıyor
Fotoğraf: Cem Genco

Mersin'in Tarsus ilçesinde "ana yemek", Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "soğuk meze" olarak tüketilen humus, iki kentin ustaları arasında "lezzet rekabeti" yaşatıyor. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde ise "Reyhanlı humusu" adıyla 2021 yılında coğrafi işaret tescil başvurusu yapılan lezzet, üzerindeki zeytinyağı, domates, turşu ve yeşillik süslemeleriyle genellikle "soğuk meze" olarak tüketiliyor. ( Cem Genco - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler