
Türkiye'nin önemli ticaret merkezlerinden Mardin'deki tarlalardan hasat edilerek getirilen buğday, güneşte kurutulup makinede işlemden geçtikten sonra bulgura dönüşüyor.

Bulgurlar, kurutma işlemi sırasında traktörlere takılan özel aletlerle belirli aralıklarla karıştırılıyor.

Türk yemek kültürünün vazgeçilmezlerinden olup birçok ülkede Türkçe ismiyle anılan bulgur, sıcak yaz günlerinde uzun ve zahmetli sürecin ardından tezgahlardaki yerini alıyor. (Mustafa Kılıç - Anadolu Ajansı)



Öne çıkanlar
En Yeniler

İsrail ablukası altındaki Gazze'de 4 yaşındaki Mustafa şiddetli yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti

Rusya ve Ukrayna savaş esirlerinin değişiminin 2. turunu gerçekleştirdi, her iki taraftan 307 kişi geri döndü