

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Karbastı (Kursunç) köyü ve mezralarında, yüz yıllardır atadan kalma yöntemlerle çeltik ekimi yapılıyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve ılıman iklim yapısıyla birçok sebze ve meyve çeşidinin yetiştirilmesine imkan sunan Karbastı köyü, 300 dekarlık alanda üretilen Kursunç pirinciyle de ailelere farklı bir ekmek kapısı açıyor. Her yıl mayıs ve haziran aylarında arazilerine çeltik tohumlarını eken köylüler, hasat dönemi elde ettikleri pirinci kilogramı 7 liradan satarak ailelerinin geçimini sağlıyor. Özellikle bölge halkı tarafından alınan pirinç, sipariş üzerine Türkiye'nin dört bir yanına pazarlanıyor. (Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı)

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Karbastı (Kursunç) köyü ve mezralarında, yüz yıllardır atadan kalma yöntemlerle çeltik ekimi yapılıyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve ılıman iklim yapısıyla birçok sebze ve meyve çeşidinin yetiştirilmesine imkan sunan Karbastı köyü, 300 dekarlık alanda üretilen Kursunç pirinciyle de ailelere farklı bir ekmek kapısı açıyor. Her yıl mayıs ve haziran aylarında arazilerine çeltik tohumlarını eken köylüler, hasat dönemi elde ettikleri pirinci kilogramı 7 liradan satarak ailelerinin geçimini sağlıyor. Özellikle bölge halkı tarafından alınan pirinç, sipariş üzerine Türkiye'nin dört bir yanına pazarlanıyor. (Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı)

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Karbastı (Kursunç) köyü ve mezralarında, yüz yıllardır atadan kalma yöntemlerle çeltik ekimi yapılıyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve ılıman iklim yapısıyla birçok sebze ve meyve çeşidinin yetiştirilmesine imkan sunan Karbastı köyü, 300 dekarlık alanda üretilen Kursunç pirinciyle de ailelere farklı bir ekmek kapısı açıyor. Her yıl mayıs ve haziran aylarında arazilerine çeltik tohumlarını eken köylüler, hasat dönemi elde ettikleri pirinci kilogramı 7 liradan satarak ailelerinin geçimini sağlıyor. Özellikle bölge halkı tarafından alınan pirinç, sipariş üzerine Türkiye'nin dört bir yanına pazarlanıyor. (Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı)

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Karbastı (Kursunç) köyü ve mezralarında, yüz yıllardır atadan kalma yöntemlerle çeltik ekimi yapılıyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve ılıman iklim yapısıyla birçok sebze ve meyve çeşidinin yetiştirilmesine imkan sunan Karbastı köyü, 300 dekarlık alanda üretilen Kursunç pirinciyle de ailelere farklı bir ekmek kapısı açıyor. Her yıl mayıs ve haziran aylarında arazilerine çeltik tohumlarını eken köylüler, hasat dönemi elde ettikleri pirinci kilogramı 7 liradan satarak ailelerinin geçimini sağlıyor. Özellikle bölge halkı tarafından alınan pirinç, sipariş üzerine Türkiye'nin dört bir yanına pazarlanıyor. (Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı)

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Karbastı (Kursunç) köyü ve mezralarında, yüz yıllardır atadan kalma yöntemlerle çeltik ekimi yapılıyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve ılıman iklim yapısıyla birçok sebze ve meyve çeşidinin yetiştirilmesine imkan sunan Karbastı köyü, 300 dekarlık alanda üretilen Kursunç pirinciyle de ailelere farklı bir ekmek kapısı açıyor. Her yıl mayıs ve haziran aylarında arazilerine çeltik tohumlarını eken köylüler, hasat dönemi elde ettikleri pirinci kilogramı 7 liradan satarak ailelerinin geçimini sağlıyor. Özellikle bölge halkı tarafından alınan pirinç, sipariş üzerine Türkiye'nin dört bir yanına pazarlanıyor. (Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı)

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Karbastı (Kursunç) köyü ve mezralarında, yüz yıllardır atadan kalma yöntemlerle çeltik ekimi yapılıyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve ılıman iklim yapısıyla birçok sebze ve meyve çeşidinin yetiştirilmesine imkan sunan Karbastı köyü, 300 dekarlık alanda üretilen Kursunç pirinciyle de ailelere farklı bir ekmek kapısı açıyor. Her yıl mayıs ve haziran aylarında arazilerine çeltik tohumlarını eken köylüler, hasat dönemi elde ettikleri pirinci kilogramı 7 liradan satarak ailelerinin geçimini sağlıyor. Özellikle bölge halkı tarafından alınan pirinç, sipariş üzerine Türkiye'nin dört bir yanına pazarlanıyor. (Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı)

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Karbastı (Kursunç) köyü ve mezralarında, yüz yıllardır atadan kalma yöntemlerle çeltik ekimi yapılıyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve ılıman iklim yapısıyla birçok sebze ve meyve çeşidinin yetiştirilmesine imkan sunan Karbastı köyü, 300 dekarlık alanda üretilen Kursunç pirinciyle de ailelere farklı bir ekmek kapısı açıyor. Her yıl mayıs ve haziran aylarında arazilerine çeltik tohumlarını eken köylüler, hasat dönemi elde ettikleri pirinci kilogramı 7 liradan satarak ailelerinin geçimini sağlıyor. Özellikle bölge halkı tarafından alınan pirinç, sipariş üzerine Türkiye'nin dört bir yanına pazarlanıyor. (Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı)

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Karbastı (Kursunç) köyü ve mezralarında, yüz yıllardır atadan kalma yöntemlerle çeltik ekimi yapılıyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve ılıman iklim yapısıyla birçok sebze ve meyve çeşidinin yetiştirilmesine imkan sunan Karbastı köyü, 300 dekarlık alanda üretilen Kursunç pirinciyle de ailelere farklı bir ekmek kapısı açıyor. Her yıl mayıs ve haziran aylarında arazilerine çeltik tohumlarını eken köylüler, hasat dönemi elde ettikleri pirinci kilogramı 7 liradan satarak ailelerinin geçimini sağlıyor. Özellikle bölge halkı tarafından alınan pirinç, sipariş üzerine Türkiye'nin dört bir yanına pazarlanıyor. (Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı)


Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Karbastı (Kursunç) köyü ve mezralarında, yüz yıllardır atadan kalma yöntemlerle çeltik ekimi yapılıyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve ılıman iklim yapısıyla birçok sebze ve meyve çeşidinin yetiştirilmesine imkan sunan Karbastı köyü, 300 dekarlık alanda üretilen Kursunç pirinciyle de ailelere farklı bir ekmek kapısı açıyor. Her yıl mayıs ve haziran aylarında arazilerine çeltik tohumlarını eken köylüler, hasat dönemi elde ettikleri pirinci kilogramı 7 liradan satarak ailelerinin geçimini sağlıyor. Özellikle bölge halkı tarafından alınan pirinç, sipariş üzerine Türkiye'nin dört bir yanına pazarlanıyor. (Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı)

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Karbastı (Kursunç) köyü ve mezralarında, yüz yıllardır atadan kalma yöntemlerle çeltik ekimi yapılıyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve ılıman iklim yapısıyla birçok sebze ve meyve çeşidinin yetiştirilmesine imkan sunan Karbastı köyü, 300 dekarlık alanda üretilen Kursunç pirinciyle de ailelere farklı bir ekmek kapısı açıyor. Her yıl mayıs ve haziran aylarında arazilerine çeltik tohumlarını eken köylüler, hasat dönemi elde ettikleri pirinci kilogramı 7 liradan satarak ailelerinin geçimini sağlıyor. Özellikle bölge halkı tarafından alınan pirinç, sipariş üzerine Türkiye'nin dört bir yanına pazarlanıyor. (Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı)

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Karbastı (Kursunç) köyü ve mezralarında, yüz yıllardır atadan kalma yöntemlerle çeltik ekimi yapılıyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve ılıman iklim yapısıyla birçok sebze ve meyve çeşidinin yetiştirilmesine imkan sunan Karbastı köyü, 300 dekarlık alanda üretilen Kursunç pirinciyle de ailelere farklı bir ekmek kapısı açıyor. Her yıl mayıs ve haziran aylarında arazilerine çeltik tohumlarını eken köylüler, hasat dönemi elde ettikleri pirinci kilogramı 7 liradan satarak ailelerinin geçimini sağlıyor. Özellikle bölge halkı tarafından alınan pirinç, sipariş üzerine Türkiye'nin dört bir yanına pazarlanıyor. (Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı)

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Karbastı (Kursunç) köyü ve mezralarında, yüz yıllardır atadan kalma yöntemlerle çeltik ekimi yapılıyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve ılıman iklim yapısıyla birçok sebze ve meyve çeşidinin yetiştirilmesine imkan sunan Karbastı köyü, 300 dekarlık alanda üretilen Kursunç pirinciyle de ailelere farklı bir ekmek kapısı açıyor. Her yıl mayıs ve haziran aylarında arazilerine çeltik tohumlarını eken köylüler, hasat dönemi elde ettikleri pirinci kilogramı 7 liradan satarak ailelerinin geçimini sağlıyor. Özellikle bölge halkı tarafından alınan pirinç, sipariş üzerine Türkiye'nin dört bir yanına pazarlanıyor. (Ali İhsan Öztürk - Anadolu Ajansı)