
Mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep'te her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı öncesi de içli köfte ve yuvalama yapılmaya başlandı.

Mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep'te her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı öncesi de içli köfte ve yuvalama yapılmaya başlandı. Yuvalamanın yanı sıra Kurban Bayramı'nda hamuruna da iç harcına da et konulduğu için ağırlık verilen içli köfte de sofraları süsleyecek. Gaziantep'te yöresel lezzetlerde artık sunum dönemi de başladı. ( Yeter Erdine - Anadolu Ajansı )

Mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep'te her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı öncesi de içli köfte ve yuvalama yapılmaya başlandı. Yuvalamanın yanı sıra Kurban Bayramı'nda hamuruna da iç harcına da et konulduğu için ağırlık verilen içli köfte de sofraları süsleyecek. Gaziantep'te yöresel lezzetlerde artık sunum dönemi de başladı. ( Yeter Erdine - Anadolu Ajansı )

Mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep'te her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı öncesi de içli köfte ve yuvalama yapılmaya başlandı. Yuvalamanın yanı sıra Kurban Bayramı'nda hamuruna da iç harcına da et konulduğu için ağırlık verilen içli köfte de sofraları süsleyecek. Gaziantep'te yöresel lezzetlerde artık sunum dönemi de başladı. ( Yeter Erdine - Anadolu Ajansı )

Mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep'te her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı öncesi de içli köfte ve yuvalama yapılmaya başlandı. Yuvalamanın yanı sıra Kurban Bayramı'nda hamuruna da iç harcına da et konulduğu için ağırlık verilen içli köfte de sofraları süsleyecek. ( Yeter Erdine - Anadolu Ajansı )

Mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep'te her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı öncesi de içli köfte ve yuvalama yapılmaya başlandı. Yuvalamanın yanı sıra Kurban Bayramı'nda hamuruna da iç harcına da et konulduğu için ağırlık verilen içli köfte de sofraları süsleyecek. Hanımların evde elde açarak içine harç koydukları köfte hamuru restoranlarda makine ile de açılabiliyor. ( Yeter Erdine - Anadolu Ajansı )

Mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep'te her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı öncesi de içli köfte ve yuvalama yapılmaya başlandı. Bayram sofralarının vazgeçilmezi yuvalama, bu bayram da sofraları süsleyecek. ( Yeter Erdine - Anadolu Ajansı )

Mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep'te her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı öncesi de içli köfte ve yuvalama yapılmaya başlandı. Yuvalama, pirinç unu, et, yumurta, soğan, tuz ve karabiberin harmanlanıp hamur haline getirilmesinden sonra nohut tanesi büyüklüğünde yuvarlanarak hazırlanıyor. ( Yeter Erdine - Anadolu Ajansı )

Mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep'te her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı öncesi de içli köfte ve yuvalama yapılmaya başlandı. Yuvalama, pirinç unu, et, yumurta, soğan, tuz ve karabiberin harmanlanıp hamur haline getirilmesinden sonra nohut tanesi büyüklüğünde yuvarlanarak hazırlanıyor. ( Yeter Erdine - Anadolu Ajansı )