Dolar
32.26
Euro
34.77
Altın
2,314.21
ETH/USDT
3,084.40
BTC/USDT
64,119.00
BIST 100
10,322.21
Fıstığın "daldan baklavaya" uzanan serüveni
20.10.2018

Türkiye'nin en önemli tarımsal ihraç ürünlerinin başında gelen ve "Yeşil altın" olarak da nitelendirilen Antep fıstığı, hasat sürecinin ardından fabrikalarda işlendikten sonra usta ellerde baklavaya dönüşüyor. Çiftçinin sabahın erken saatlerinde tarlasına gelmesiyle başlayan fıstık hasadı, altına bez serilen ağaçtan fıstıkların salkım salkım toplanıp çuvallara konulmasıyla yapılıyor. Daha sonra fıstık tesislerine götürülen ürünler, burada makinelerde kabuğu soyularak kavlak haline getiriliyor ve geniş alanlara serilerek kurutulmaya bırakılıyor. İşçiler tarafından erken kuruması için tırmıklarla karıştırılan fıstıklar, 24-30 saat arası güneşte kurutulduktan sonra tüccarlara teslim ediliyor. ( Rauf Maltaş - Anadolu Ajansı )

Fıstığın "daldan baklavaya" uzanan serüveni
Fotoğraf: Rauf Maltaş

Türkiye'nin en önemli tarımsal ihraç ürünlerinin başında gelen ve "Yeşil altın" olarak da nitelendirilen Antep fıstığı, hasat sürecinin ardından fabrikalarda işlendikten sonra usta ellerde baklavaya dönüşüyor. Çiftçinin sabahın erken saatlerinde tarlasına gelmesiyle başlayan fıstık hasadı, altına bez serilen ağaçtan fıstıkların salkım salkım toplanıp çuvallara konulmasıyla yapılıyor. Daha sonra fıstık tesislerine götürülen ürünler, burada makinelerde kabuğu soyularak kavlak haline getiriliyor ve geniş alanlara serilerek kurutulmaya bırakılıyor. İşçiler tarafından erken kuruması için tırmıklarla karıştırılan fıstıklar, 24-30 saat arası güneşte kurutulduktan sonra tüccarlara teslim ediliyor. ( Rauf Maltaş - Anadolu Ajansı )

Fıstığın "daldan baklavaya" uzanan serüveni
Fotoğraf: Rauf Maltaş

Türkiye'nin en önemli tarımsal ihraç ürünlerinin başında gelen ve "Yeşil altın" olarak da nitelendirilen Antep fıstığı, hasat sürecinin ardından fabrikalarda işlendikten sonra usta ellerde baklavaya dönüşüyor. Çiftçinin sabahın erken saatlerinde tarlasına gelmesiyle başlayan fıstık hasadı, altına bez serilen ağaçtan fıstıkların salkım salkım toplanıp çuvallara konulmasıyla yapılıyor. Daha sonra fıstık tesislerine götürülen ürünler, burada makinelerde kabuğu soyularak kavlak haline getiriliyor ve geniş alanlara serilerek kurutulmaya bırakılıyor. İşçiler tarafından erken kuruması için tırmıklarla karıştırılan fıstıklar, 24-30 saat arası güneşte kurutulduktan sonra tüccarlara teslim ediliyor. ( Rauf Maltaş - Anadolu Ajansı )

Fıstığın "daldan baklavaya" uzanan serüveni
Fotoğraf: Rauf Maltaş

Türkiye'nin en önemli tarımsal ihraç ürünlerinin başında gelen ve "Yeşil altın" olarak da nitelendirilen Antep fıstığı, hasat sürecinin ardından fabrikalarda işlendikten sonra usta ellerde baklavaya dönüşüyor. Şanlıurfalı Nesih Avcı (80) ise baklavayı çok sevdiğini ifade etti. ( Rauf Maltaş - Anadolu Ajansı )

Fıstığın "daldan baklavaya" uzanan serüveni
Fotoğraf: Rauf Maltaş

Türkiye'nin en önemli tarımsal ihraç ürünlerinin başında gelen ve "Yeşil altın" olarak da nitelendirilen Antep fıstığı, hasat sürecinin ardından fabrikalarda işlendikten sonra usta ellerde baklavaya dönüşüyor. Çiftçinin sabahın erken saatlerinde tarlasına gelmesiyle başlayan fıstık hasadı, altına bez serilen ağaçtan fıstıkların salkım salkım toplanıp çuvallara konulmasıyla yapılıyor. Daha sonra fıstık tesislerine götürülen ürünler, burada makinelerde kabuğu soyularak kavlak haline getiriliyor ve geniş alanlara serilerek kurutulmaya bırakılıyor. İşçiler tarafından erken kuruması için tırmıklarla karıştırılan fıstıklar, 24-30 saat arası güneşte kurutulduktan sonra tüccarlara teslim ediliyor. ( Rauf Maltaş - Anadolu Ajansı )

Fıstığın "daldan baklavaya" uzanan serüveni
Fotoğraf: Rauf Maltaş

Türkiye'nin en önemli tarımsal ihraç ürünlerinin başında gelen ve "Yeşil altın" olarak da nitelendirilen Antep fıstığı, hasat sürecinin ardından fabrikalarda işlendikten sonra usta ellerde baklavaya dönüşüyor. ( Rauf Maltaş - Anadolu Ajansı )

Fıstığın "daldan baklavaya" uzanan serüveni
Fotoğraf: Rauf Maltaş

Türkiye'nin en önemli tarımsal ihraç ürünlerinin başında gelen ve "Yeşil altın" olarak da nitelendirilen Antep fıstığı, hasat sürecinin ardından fabrikalarda işlendikten sonra usta ellerde baklavaya dönüşüyor. Baklavacı Mehmet Üstüneller, AA muhabirine açıklamada bulundu. ( Rauf Maltaş - Anadolu Ajansı )

Fıstığın "daldan baklavaya" uzanan serüveni
Fotoğraf: Rauf Maltaş

Türkiye'nin en önemli tarımsal ihraç ürünlerinin başında gelen ve "Yeşil altın" olarak da nitelendirilen Antep fıstığı, hasat sürecinin ardından fabrikalarda işlendikten sonra usta ellerde baklavaya dönüşüyor. ( Rauf Maltaş - Anadolu Ajansı )

Fıstığın "daldan baklavaya" uzanan serüveni
Fotoğraf: Rauf Maltaş

Türkiye'nin en önemli tarımsal ihraç ürünlerinin başında gelen ve "Yeşil altın" olarak da nitelendirilen Antep fıstığı, hasat sürecinin ardından fabrikalarda işlendikten sonra usta ellerde baklavaya dönüşüyor. ( Rauf Maltaş - Anadolu Ajansı )

Fıstığın "daldan baklavaya" uzanan serüveni
Fotoğraf: Rauf Maltaş

Türkiye'nin en önemli tarımsal ihraç ürünlerinin başında gelen ve "Yeşil altın" olarak da nitelendirilen Antep fıstığı, hasat sürecinin ardından fabrikalarda işlendikten sonra usta ellerde baklavaya dönüşüyor. ( Rauf Maltaş - Anadolu Ajansı )

Fıstığın "daldan baklavaya" uzanan serüveni
Fotoğraf: Rauf Maltaş

Türkiye'nin en önemli tarımsal ihraç ürünlerinin başında gelen ve "Yeşil altın" olarak da nitelendirilen Antep fıstığı, hasat sürecinin ardından fabrikalarda işlendikten sonra usta ellerde baklavaya dönüşüyor. ( Rauf Maltaş - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler