Dolar
42.44
Euro
48.92
Altın
4,087.88
ETH/USDT
2,742.60
BTC/USDT
84,182.00
BIST 100
10,922.86
Etle sebzenin buluşmasından çıkan lezzet: "Haşhaş kebabı"
08.05.2017

Fırat Nehri'nin kıyısında bulunan ve Ege'deki sahil kentlerini andıran Birecik ilçesinde, zırhla çekilmiş etin sebzeyle buluşmasından ortaya çıkan "haşhaş kebabı", adı kebapla özdeşleşen Adana ve Şanlıurfa'dan da müşteri çekiyor. Meşakkatli hazırlığın ardından yemeye hazır hale gelen haşhaş kebabı için işlemler saatler öncesinden başlıyor. Bölgedeki meralarda yetişen kuzuların "boşluğu" diye adlandırılan kaburgalarının üstünde bulunan yağsız ve sinirsiz et, zahmetli bir şekilde zırhla çekilerek kıyma haline getiriliyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Etle sebzenin buluşmasından çıkan lezzet: "Haşhaş kebabı"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

Fırat Nehri'nin kıyısında bulunan ve Ege'deki sahil kentlerini andıran Birecik ilçesinde, zırhla çekilmiş etin sebzeyle buluşmasından ortaya çıkan "haşhaş kebabı", adı kebapla özdeşleşen Adana ve Şanlıurfa'dan da müşteri çekiyor. Fırat Nehri'nin kıyısında bulunan ve Ege'deki sahil kentlerini andıran Birecik ilçesinde, zırhla çekilmiş etin sebzeyle buluşmasından ortaya çıkan "haşhaş kebabı", adı kebapla özdeşleşen Adana ve Şanlıurfa'dan da müşteri çekiyor. Meşakkatli hazırlığın ardından yemeye hazır hale gelen haşhaş kebabı için işlemler saatler öncesinden başlıyor. Bölgedeki meralarda yetişen kuzuların "boşluğu" diye adlandırılan kaburgalarının üstünde bulunan yağsız ve sinirsiz et, zahmetli bir şekilde zırhla çekilerek kıyma haline getiriliyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Etle sebzenin buluşmasından çıkan lezzet: "Haşhaş kebabı"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

Fırat Nehri'nin kıyısında bulunan ve Ege'deki sahil kentlerini andıran Birecik ilçesinde, zırhla çekilmiş etin sebzeyle buluşmasından ortaya çıkan "haşhaş kebabı", adı kebapla özdeşleşen Adana ve Şanlıurfa'dan da müşteri çekiyor. Meşakkatli hazırlığın ardından yemeye hazır hale gelen haşhaş kebabı için işlemler saatler öncesinden başlıyor. Bölgedeki meralarda yetişen kuzuların "boşluğu" diye adlandırılan kaburgalarının üstünde bulunan yağsız ve sinirsiz et, zahmetli bir şekilde zırhla çekilerek kıyma haline getiriliyor. Ardından içerisine kırmızı biber, sarımsak, maydanoz sapı, yeşil soğan, tuz ve çeşitli baharatlar katılan kıyma et, dolapta yaklaşık 3 saat dinlendiriliyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Etle sebzenin buluşmasından çıkan lezzet: "Haşhaş kebabı"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

Fırat Nehri'nin kıyısında bulunan ve Ege'deki sahil kentlerini andıran Birecik ilçesinde, zırhla çekilmiş etin sebzeyle buluşmasından ortaya çıkan "haşhaş kebabı", adı kebapla özdeşleşen Adana ve Şanlıurfa'dan da müşteri çekiyor. Haşhaş kebabı, diğer kebapların aksine yuvarlak şişlere yapıştırılıyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Etle sebzenin buluşmasından çıkan lezzet: "Haşhaş kebabı"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

Fırat Nehri'nin kıyısında bulunan ve Ege'deki sahil kentlerini andıran Birecik ilçesinde, zırhla çekilmiş etin sebzeyle buluşmasından ortaya çıkan "haşhaş kebabı", adı kebapla özdeşleşen Adana ve Şanlıurfa'dan da müşteri çekiyor. Haşhaş kebabı, diğer kebapların aksine yuvarlak şişlere yapıştırılıyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Etle sebzenin buluşmasından çıkan lezzet: "Haşhaş kebabı"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

Fırat Nehri'nin kıyısında bulunan ve Ege'deki sahil kentlerini andıran Birecik ilçesinde, zırhla çekilmiş etin sebzeyle buluşmasından ortaya çıkan "haşhaş kebabı", adı kebapla özdeşleşen Adana ve Şanlıurfa'dan da müşteri çekiyor. Haşhaş kebabı, diğer kebapların aksine yuvarlak şişlere yapıştırılıyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Etle sebzenin buluşmasından çıkan lezzet: "Haşhaş kebabı"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

Fırat Nehri'nin kıyısında bulunan ve Ege'deki sahil kentlerini andıran Birecik ilçesinde, zırhla çekilmiş etin sebzeyle buluşmasından ortaya çıkan "haşhaş kebabı", adı kebapla özdeşleşen Adana ve Şanlıurfa'dan da müşteri çekiyor. Haşhaş kebabı, diğer kebapların aksine yuvarlak şişlere yapıştırılıyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Etle sebzenin buluşmasından çıkan lezzet: "Haşhaş kebabı"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

Fırat Nehri'nin kıyısında bulunan ve Ege'deki sahil kentlerini andıran Birecik ilçesinde, zırhla çekilmiş etin sebzeyle buluşmasından ortaya çıkan "haşhaş kebabı", adı kebapla özdeşleşen Adana ve Şanlıurfa'dan da müşteri çekiyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Etle sebzenin buluşmasından çıkan lezzet: "Haşhaş kebabı"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

Fırat Nehri'nin kıyısında bulunan ve Ege'deki sahil kentlerini andıran Birecik ilçesinde, zırhla çekilmiş etin sebzeyle buluşmasından ortaya çıkan "haşhaş kebabı", adı kebapla özdeşleşen Adana ve Şanlıurfa'dan da müşteri çekiyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Etle sebzenin buluşmasından çıkan lezzet: "Haşhaş kebabı"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

Fırat Nehri'nin kıyısında bulunan ve Ege'deki sahil kentlerini andıran Birecik ilçesinde, zırhla çekilmiş etin sebzeyle buluşmasından ortaya çıkan "haşhaş kebabı", adı kebapla özdeşleşen Adana ve Şanlıurfa'dan da müşteri çekiyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Etle sebzenin buluşmasından çıkan lezzet: "Haşhaş kebabı"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

Fırat Nehri'nin kıyısında bulunan ve Ege'deki sahil kentlerini andıran Birecik ilçesinde, zırhla çekilmiş etin sebzeyle buluşmasından ortaya çıkan "haşhaş kebabı", adı kebapla özdeşleşen Adana ve Şanlıurfa'dan da müşteri çekiyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

Etle sebzenin buluşmasından çıkan lezzet: "Haşhaş kebabı"
Fotoğraf: Kerem Kocalar

Fırat Nehri'nin kıyısında bulunan ve Ege'deki sahil kentlerini andıran Birecik ilçesinde, zırhla çekilmiş etin sebzeyle buluşmasından ortaya çıkan "haşhaş kebabı", adı kebapla özdeşleşen Adana ve Şanlıurfa'dan da müşteri çekiyor. ( Kerem Kocalar - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler