Dolar
17.95
Euro
18.51
Altın
1,787.56
ETH/USDT
1,883.90
BTC/USDT
23,978.00
BIST 100
2,868.44
Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
03.08.2022

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Çevreci ve ekonomik jeotermal seralar yüzde 400 büyüdü
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Çevreci ve ekonomik jeotermal seralar yüzde 400 büyüdü
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Çevreci ve ekonomik jeotermal seralar yüzde 400 büyüdü
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Çevreci ve ekonomik jeotermal seralar yüzde 400 büyüdü
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Çevreci ve ekonomik jeotermal seralar yüzde 400 büyüdü
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Çevreci ve ekonomik jeotermal seralar yüzde 400 büyüdü
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Çevreci ve ekonomik jeotermal seralar yüzde 400 büyüdü
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Çevreci ve ekonomik jeotermal seralar yüzde 400 büyüdü
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Çevreci ve ekonomik jeotermal seralar yüzde 400 büyüdü
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Çevreci ve ekonomik jeotermal seralar yüzde 400 büyüdü
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Çevreci ve ekonomik jeotermal seralar yüzde 400 büyüdü
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Çevreci ve ekonomik jeotermal seralar yüzde 400 büyüdü
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Çevreci ve ekonomik jeotermal seralar yüzde 400 büyüdü
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Çevreci ve ekonomik jeotermal seralar yüzde 400 büyüdü
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. Şirketin yönetim kurulu üyesi Arzu Şentürk Salık, Jeotermal'in kömüre kıyasla ısıtma giderlerini yaklaşık yüzde 80 azalttığını belirtti. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. Şirketin yönetim kurulu üyesi Arzu Şentürk Salık, Jeotermal'in kömüre kıyasla ısıtma giderlerini yaklaşık yüzde 80 azalttığını belirtti. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Mekatronik Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Algil, jeotermal seraların konumlandırılma aşamasında hedef analizi yaparken seranın büyüklüğü, serada ne üretileceği, yatırım maliyetleri ve otomasyon sistemlerinin göz önünde bulundurulması gerektiği belirtti. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. Türkiye'nin jeotermal seracılıkta geldiği noktayı AA muhabirine değerlendiren Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Mücahit Kıvrak, jeotermal seracılığın ısıtma maliyetlerini aşağı çeken bir sistem olduğunu belirtti. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Özer Kula, jeotermal sistemlerin devamlılığını sağlamak ve biyoçeşitliliğe zarar vermemek için sistemin sıcaklığını düşürmeyecek şekilde belli bir mesafeden, suyun yeniden kaynağına enjekte edildiğini söyledi. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Tarımsal üretimde çevreci ve ekonomik sistem: Jeotermal seralar
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

Elektrik üretimi, termal turizm, konut ısıtması, yaş meyve-sebze kurutma ve tatlı su balıkçılığının yanında seralarda da kullanılabilen jeotermal kaynaklar, enerji ihtiyacının karşılanmasına ve ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor. Türkiye’nin iklim şartları Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin kıyı kesimi dışında ekonomik anlamda seracılığa imkan vermezken jeotermal enerji sayesinde iklim özellikleri kısmen kontrol altına alınarak seracılık, kıyıdan uzak iç kesimlerde de yapılabiliyor. Jeotermal enerjinin tarımsal üretim alanlarında kullanılması, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklığı sağlamasının yanı sıra, aşırı sıcak dönemler hariç, kesintiye uğramadan yılın her döneminde üretim yapılabilmesine imkan sağlıyor. İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan ve tek yerleşkede kurulu dünyanın en büyük ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük jeotermal serasına sahip Agrobay Seracılık 600 dönüm kapalı alanda yaklaşık 15 bin ton domates üretiyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler