Dolar
39.87
Euro
46.96
Altın
3,337.20
ETH/USDT
2,576.10
BTC/USDT
109,200.00
BIST 100
10,275.75
500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
20.03.2024

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. 8 saatin ardından pişen keşkeğin hazır hale geldiği, İskilip Kalesi'nde çalınan ve nare diye adlandırılan davul ve zurna ile halka duyuruluyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. 8 saatin ardından pişen keşkeğin hazır hale geldiği, İskilip Kalesi'nde çalınan ve nare diye adlandırılan davul ve zurna ile halka duyuruluyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. 8 saatin ardından pişen keşkeğin hazır hale geldiği, İskilip Kalesi'nde çalınan ve nare diye adlandırılan davul ve zurna ile halka duyuruluyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. 8 saatin ardından pişen keşkeğin hazır hale geldiği, İskilip Kalesi'nde çalınan ve nare diye adlandırılan davul ve zurna ile halka duyuruluyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. 8 saatin ardından pişen keşkeğin hazır hale geldiği, İskilip Kalesi'nde çalınan ve nare diye adlandırılan davul ve zurna ile halka duyuruluyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

500 yıllık ramazan lezzeti ‘’Keşkek’’
Fotoğraf: Ümmü Nisan Kandilcioğlu

UNESCO tarafından ''Somut Olmayan Kültürel Miras'' listesinde gösterilen keşkek, 8 saatlik lezzet yolculuğunu ramazan sofralarında sonlandırıyor. Çorum'un İskilip ilçesinde 500 yıldır süregelen ''fırında keşkek'' geleneği bugün de önemini koruyor. Mahalle aralarında evlerin alt katında yer alan fırınlar sabah erken saatlerde yakılırken, ev hanımlarının ailedeki kişi sayısına göre getirdiği farklı boyutlardaki güveçler fırına yerleştiriliyor. ( Ümmü Nisan Kandilcioğlu - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler