
Türkiye genelinde ana yemeklerden önce atıştırmalık olarak ikram edilen, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise lahmacun denildiğinde tek akla gelen çeşit olan "fındık lahmacun", bir porsiyonda 12-15 adet servis ediliyor. Boyutunun küçüklüğü sebebiyle kimilerinin "bardak altı" adıyla da andığı fındık lahmacunun içi, kıymanın soğan, domates ve kırmızı biberle harmanlanıp, baharatlarının ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Daha sonra yoğrulan hamur küçük bezeler halinde kesilerek, tavalara diziliyor. Bu aşamanın ardından hamur hafifçe açılıyor ve üzerine lahmacuna adını da vermesine vesile olacak büyüklükte kıyma koyuluyor. Maharetli ellerde taş fırınlarda pişmeye sürülen "fındık lahmacun", ardından sofralarda beğenilere sunuluyor. ( Serkan Avcı - Anadolu Ajansı )

Türkiye genelinde ana yemeklerden önce atıştırmalık olarak ikram edilen, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise lahmacun denildiğinde tek akla gelen çeşit olan "fındık lahmacun", bir porsiyonda 12-15 adet servis ediliyor. Boyutunun küçüklüğü sebebiyle kimilerinin "bardak altı" adıyla da andığı fındık lahmacunun içi, kıymanın soğan, domates ve kırmızı biberle harmanlanıp, baharatlarının ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Daha sonra yoğrulan hamur küçük bezeler halinde kesilerek, tavalara diziliyor. Bu aşamanın ardından hamur hafifçe açılıyor ve üzerine lahmacuna adını da vermesine vesile olacak büyüklükte kıyma koyuluyor. Maharetli ellerde taş fırınlarda pişmeye sürülen "fındık lahmacun", ardından sofralarda beğenilere sunuluyor. ( Serkan Avcı - Anadolu Ajansı )

Türkiye genelinde ana yemeklerden önce atıştırmalık olarak ikram edilen, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise lahmacun denildiğinde tek akla gelen çeşit olan "fındık lahmacun", bir porsiyonda 12-15 adet servis ediliyor. Boyutunun küçüklüğü sebebiyle kimilerinin "bardak altı" adıyla da andığı fındık lahmacunun içi, kıymanın soğan, domates ve kırmızı biberle harmanlanıp, baharatlarının ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Daha sonra yoğrulan hamur küçük bezeler halinde kesilerek, tavalara diziliyor. Bu aşamanın ardından hamur hafifçe açılıyor ve üzerine lahmacuna adını da vermesine vesile olacak büyüklükte kıyma koyuluyor. Maharetli ellerde taş fırınlarda pişmeye sürülen "fındık lahmacun", ardından sofralarda beğenilere sunuluyor. ( Serkan Avcı - Anadolu Ajansı )

Türkiye genelinde ana yemeklerden önce atıştırmalık olarak ikram edilen, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise lahmacun denildiğinde tek akla gelen çeşit olan "fındık lahmacun", bir porsiyonda 12-15 adet servis ediliyor. Boyutunun küçüklüğü sebebiyle kimilerinin "bardak altı" adıyla da andığı fındık lahmacunun içi, kıymanın soğan, domates ve kırmızı biberle harmanlanıp, baharatlarının ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Daha sonra yoğrulan hamur küçük bezeler halinde kesilerek, tavalara diziliyor. Bu aşamanın ardından hamur hafifçe açılıyor ve üzerine lahmacuna adını da vermesine vesile olacak büyüklükte kıyma koyuluyor. Maharetli ellerde taş fırınlarda pişmeye sürülen "fındık lahmacun", ardından sofralarda beğenilere sunuluyor. ( Serkan Avcı - Anadolu Ajansı )

Türkiye genelinde ana yemeklerden önce atıştırmalık olarak ikram edilen, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise lahmacun denildiğinde tek akla gelen çeşit olan "fındık lahmacun", bir porsiyonda 12-15 adet servis ediliyor. Boyutunun küçüklüğü sebebiyle kimilerinin "bardak altı" adıyla da andığı fındık lahmacunun içi, kıymanın soğan, domates ve kırmızı biberle harmanlanıp, baharatlarının ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Daha sonra yoğrulan hamur küçük bezeler halinde kesilerek, tavalara diziliyor. Bu aşamanın ardından hamur hafifçe açılıyor ve üzerine lahmacuna adını da vermesine vesile olacak büyüklükte kıyma koyuluyor. Maharetli ellerde taş fırınlarda pişmeye sürülen "fındık lahmacun", ardından sofralarda beğenilere sunuluyor. ( Serkan Avcı - Anadolu Ajansı )

Türkiye genelinde ana yemeklerden önce atıştırmalık olarak ikram edilen, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise lahmacun denildiğinde tek akla gelen çeşit olan "fındık lahmacun", bir porsiyonda 12-15 adet servis ediliyor. Boyutunun küçüklüğü sebebiyle kimilerinin "bardak altı" adıyla da andığı fındık lahmacunun içi, kıymanın soğan, domates ve kırmızı biberle harmanlanıp, baharatlarının ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Daha sonra yoğrulan hamur küçük bezeler halinde kesilerek, tavalara diziliyor. Bu aşamanın ardından hamur hafifçe açılıyor ve üzerine lahmacuna adını da vermesine vesile olacak büyüklükte kıyma koyuluyor. Maharetli ellerde taş fırınlarda pişmeye sürülen "fındık lahmacun", ardından sofralarda beğenilere sunuluyor. ( Serkan Avcı - Anadolu Ajansı )

Türkiye genelinde ana yemeklerden önce atıştırmalık olarak ikram edilen, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise lahmacun denildiğinde tek akla gelen çeşit olan "fındık lahmacun", bir porsiyonda 12-15 adet servis ediliyor. Boyutunun küçüklüğü sebebiyle kimilerinin "bardak altı" adıyla da andığı fındık lahmacunun içi, kıymanın soğan, domates ve kırmızı biberle harmanlanıp, baharatlarının ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Daha sonra yoğrulan hamur küçük bezeler halinde kesilerek, tavalara diziliyor. Bu aşamanın ardından hamur hafifçe açılıyor ve üzerine lahmacuna adını da vermesine vesile olacak büyüklükte kıyma koyuluyor. Maharetli ellerde taş fırınlarda pişmeye sürülen "fındık lahmacun", ardından sofralarda beğenilere sunuluyor. ( Serkan Avcı - Anadolu Ajansı )

Türkiye genelinde ana yemeklerden önce atıştırmalık olarak ikram edilen, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise lahmacun denildiğinde tek akla gelen çeşit olan "fındık lahmacun", bir porsiyonda 12-15 adet servis ediliyor. Boyutunun küçüklüğü sebebiyle kimilerinin "bardak altı" adıyla da andığı fındık lahmacunun içi, kıymanın soğan, domates ve kırmızı biberle harmanlanıp, baharatlarının ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Daha sonra yoğrulan hamur küçük bezeler halinde kesilerek, tavalara diziliyor. Bu aşamanın ardından hamur hafifçe açılıyor ve üzerine lahmacuna adını da vermesine vesile olacak büyüklükte kıyma koyuluyor. Maharetli ellerde taş fırınlarda pişmeye sürülen "fındık lahmacun", ardından sofralarda beğenilere sunuluyor. ( Serkan Avcı - Anadolu Ajansı )

Türkiye genelinde ana yemeklerden önce atıştırmalık olarak ikram edilen, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise lahmacun denildiğinde tek akla gelen çeşit olan "fındık lahmacun", bir porsiyonda 12-15 adet servis ediliyor. Boyutunun küçüklüğü sebebiyle kimilerinin "bardak altı" adıyla da andığı fındık lahmacunun içi, kıymanın soğan, domates ve kırmızı biberle harmanlanıp, baharatlarının ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Daha sonra yoğrulan hamur küçük bezeler halinde kesilerek, tavalara diziliyor. Bu aşamanın ardından hamur hafifçe açılıyor ve üzerine lahmacuna adını da vermesine vesile olacak büyüklükte kıyma koyuluyor. Maharetli ellerde taş fırınlarda pişmeye sürülen "fındık lahmacun", ardından sofralarda beğenilere sunuluyor. ( Serkan Avcı - Anadolu Ajansı )

Türkiye genelinde ana yemeklerden önce atıştırmalık olarak ikram edilen, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise lahmacun denildiğinde tek akla gelen çeşit olan "fındık lahmacun", bir porsiyonda 12-15 adet servis ediliyor. Boyutunun küçüklüğü sebebiyle kimilerinin "bardak altı" adıyla da andığı fındık lahmacunun içi, kıymanın soğan, domates ve kırmızı biberle harmanlanıp, baharatlarının ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Daha sonra yoğrulan hamur küçük bezeler halinde kesilerek, tavalara diziliyor. Bu aşamanın ardından hamur hafifçe açılıyor ve üzerine lahmacuna adını da vermesine vesile olacak büyüklükte kıyma koyuluyor. Maharetli ellerde taş fırınlarda pişmeye sürülen "fındık lahmacun", ardından sofralarda beğenilere sunuluyor. ( Serkan Avcı - Anadolu Ajansı )

Türkiye genelinde ana yemeklerden önce atıştırmalık olarak ikram edilen, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise lahmacun denildiğinde tek akla gelen çeşit olan "fındık lahmacun", bir porsiyonda 12-15 adet servis ediliyor. Boyutunun küçüklüğü sebebiyle kimilerinin "bardak altı" adıyla da andığı fındık lahmacunun içi, kıymanın soğan, domates ve kırmızı biberle harmanlanıp, baharatlarının ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Daha sonra yoğrulan hamur küçük bezeler halinde kesilerek, tavalara diziliyor. Bu aşamanın ardından hamur hafifçe açılıyor ve üzerine lahmacuna adını da vermesine vesile olacak büyüklükte kıyma koyuluyor. Maharetli ellerde taş fırınlarda pişmeye sürülen "fındık lahmacun", ardından sofralarda beğenilere sunuluyor. ( Serkan Avcı - Anadolu Ajansı )

Türkiye genelinde ana yemeklerden önce atıştırmalık olarak ikram edilen, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise lahmacun denildiğinde tek akla gelen çeşit olan "fındık lahmacun", bir porsiyonda 12-15 adet servis ediliyor. Boyutunun küçüklüğü sebebiyle kimilerinin "bardak altı" adıyla da andığı fındık lahmacunun içi, kıymanın soğan, domates ve kırmızı biberle harmanlanıp, baharatlarının ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Daha sonra yoğrulan hamur küçük bezeler halinde kesilerek, tavalara diziliyor. Bu aşamanın ardından hamur hafifçe açılıyor ve üzerine lahmacuna adını da vermesine vesile olacak büyüklükte kıyma koyuluyor. Maharetli ellerde taş fırınlarda pişmeye sürülen "fındık lahmacun", ardından sofralarda beğenilere sunuluyor. ( Serkan Avcı - Anadolu Ajansı )

Türkiye genelinde ana yemeklerden önce atıştırmalık olarak ikram edilen, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise lahmacun denildiğinde tek akla gelen çeşit olan "fındık lahmacun", bir porsiyonda 12-15 adet servis ediliyor. Boyutunun küçüklüğü sebebiyle kimilerinin "bardak altı" adıyla da andığı fındık lahmacunun içi, kıymanın soğan, domates ve kırmızı biberle harmanlanıp, baharatlarının ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Daha sonra yoğrulan hamur küçük bezeler halinde kesilerek, tavalara diziliyor. Bu aşamanın ardından hamur hafifçe açılıyor ve üzerine lahmacuna adını da vermesine vesile olacak büyüklükte kıyma koyuluyor. Maharetli ellerde taş fırınlarda pişmeye sürülen "fındık lahmacun", ardından sofralarda beğenilere sunuluyor. ( Serkan Avcı - Anadolu Ajansı )

Türkiye genelinde ana yemeklerden önce atıştırmalık olarak ikram edilen, Mersin'in Tarsus ilçesinde ise lahmacun denildiğinde tek akla gelen çeşit olan "fındık lahmacun", bir porsiyonda 12-15 adet servis ediliyor. Boyutunun küçüklüğü sebebiyle kimilerinin "bardak altı" adıyla da andığı fındık lahmacunun içi, kıymanın soğan, domates ve kırmızı biberle harmanlanıp, baharatlarının ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Daha sonra yoğrulan hamur küçük bezeler halinde kesilerek, tavalara diziliyor. Bu aşamanın ardından hamur hafifçe açılıyor ve üzerine lahmacuna adını da vermesine vesile olacak büyüklükte kıyma koyuluyor. Maharetli ellerde taş fırınlarda pişmeye sürülen "fındık lahmacun", ardından sofralarda beğenilere sunuluyor. ( Serkan Avcı - Anadolu Ajansı )