Dolar
40.26
Euro
46.82
Altın
3,339.64
ETH/USDT
3,162.20
BTC/USDT
118,198.00
BIST 100
10,275.84
Gündem

Bozkurt'ta su seviyesinin yükseldiği Ezine Çayı üzerindeki iki köprü ulaşıma kapatıldı

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde Ezine Çayı'nda su seviyesinin yükselmesi nedeniyle iki köprüde ulaşım sağlanmıyor.

Özgür Alantor  | 01.04.2022 - Güncelleme : 01.04.2022
Bozkurt'ta su seviyesinin yükseldiği Ezine Çayı üzerindeki iki köprü ulaşıma kapatıldı Fotoğraf: Özgür Alantor - Anadolu Ajansı

Kastamonu

Hava sıcaklığının 25 dereceye yükseldiği bölgede Ezine Çayı'nı besleyen Yaralıgöz Dağı'ndaki 1,5 metreyi bulan kar erimeye başlayınca çaydaki su seviyesi yükseldi.

Geçen yıl ağustos ayında yaşanan sel felaketinin ardından çayın Bozkurt'tan geçen kısmına beton menfezlerle yapılan geçici köprülerin üzerinden su aşmaya başladı.

İlçe merkezinde iki yakayı birbirine bağlayan köprülerden biri ile Bayramgazi köyü mevkisindeki bir köprü, yükselen su seviyesi nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Bozkurt Belediyesi ve Devlet Su İşleri Kastamonu Bölge Müdürlüğüne ait iş makineleri çay kenarında güçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

"Hepimiz çok korktuk"

Merkez Mahallesi Muhtarı Yusuf Öztürk, AA muhabirine, 11 Ağustos 2021'de ilçenin büyük bir sel felaketi yaşadığını hatırlattı.

Sel felaketinde can kayıpları yaşandığını, ilçenin büyük çapta hasar gördüğünü hatırlatan Öztürk, "Havaların hızla ısınmasıyla birlikte kar sularının erimesine bağlı çay seviyesi yükseldi. Şu anda durum kontrol altında. Gerekli tedbirler alındı. Geçen yılki yaşanmışlıktan dolayı bir panik havası oluştu ama her şey kontrol altında." dedi.

Lise öğrencisi Şeyma Çınar ise herkesin aklında geçen yılki sel olduğunu belirterek, "Köprü kapandığı için okula yürüyerek gitmek zorunda kaldık. Suyun yükselmesiyle korktuk, endişelendik, tekrar aynı şey başımıza gelir mi diye korktum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.