Dolar
32.55
Euro
34.82
Altın
2,316.17
ETH/USDT
3,138.70
BTC/USDT
64,313.00
BIST 100
9,722.09
Kurumsal Haberler, Yaşam, Gelecek 100 yılın habercileri

Küçük dükkanında 65 yıldır 'ısmarlama terzilik' yapıyor

İzmir'in 65 yıllık terzisi 80 yaşındaki Yoğurtçu, hayatının yarım asırdan fazlasını verdiği mesleğinde, ilerleyen yaşına rağmen "ısmarlama terzilik" geleneğini sürdürüyor.

Ertuğrul Gazi Aydemir, Gaye Yaşar, Zahide Nur Öztürk  | 16.03.2020 - Güncelleme : 05.04.2020
Küçük dükkanında 65 yıldır 'ısmarlama terzilik' yapıyor

İzmir

İzmir'in Konak ilçesindeki Basmane'de terzilik yapan Reşat Yoğurtçu, futbolcu olmayı hayal ettiği çocukluk çağında ailesinin yönlendirmesiyle terzi olan ağabeyinin yanında mesleğine ilk adımı attı.


Terziliğe başlama hikayesini "Seni hem Altay’da oynatırız hem de terzi olursun deyip beni kandırdılar. Bu şekilde terziliğe başladım" cümlesiyle özetleyen Yoğurtçu, uzun yıllarını verdiği mesleğinde şimdi ise ısmarlama terzilik geleneğinin son temsilcileri arasında yer alıyor.

Futbolculuğu hayal ederken dikiş makinesinin başına geçti

Ömrünün yarım asırdan fazlasını verdiği terzilik mesleğini ve hayat hikayesini AA muhabirine anlatan Yoğurtçu, teyzesi ve ağabeyi aracılığıyla bu mesleğe başladığını söyledi.

Yoğurtçu, teyzesinin yönlendirmesiyle Alsancak'ta terzi olan ağabeyinin yanına gittiğini belirterek, "Teyzem ağabeyime beni yanına almasını söyledi. Futbolu sevdiğim için 'seni hem Altay'da oynatırız hem de terzi olursun' deyip beni kandırdılar. Bu şekilde terziliğe başladım." diye konuştu.

"Sadece eşe dosta ve tanıdıklarıma yapıyorum"

Terziliğin bir sanat olduğunu ifade eden Yoğurtçu, bu sayede askerliğinde de mesleğini sürdürdüğü için çok rahat ettiğini söyledi.

Reşat Yoğurtçu, mesleğinin zor olduğuna işaret ederek, "Herkes yapamıyor. Ben de artık yavaş yavaş yapıyorum bu işi. Artık yoruldum ve sadece eşe dosta ve yakın tanıdıklarıma yapıyorum. Bundan sonra tanımadıklarıma yapmıyorum." dedi.

NOT: Bu haber, AA'nın kuruluşunun 100. yılı kapsamında iletişim fakültelerinde okuyan lisans öğrencilerine yönelik düzenlenen "Gelecek 100 Yılın Habercileri" projesi kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanmıştır.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.