Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,124.00
BTC/USDT
63,813.00
BIST 100
9,915.62
Yaşam, Engel Tanımayanlar

Tedavi amaçlı başladığı yüzmede 14 kez Türkiye şampiyonu oldu

Karaman'da 13 yaşındaki bedensel engelli Neslihan Kılıçoğlu, doktorların tavsiyesiyle başladığı yüzme sporunda 5 yılda 14 kez Türkiye birinciliği elde etmeyi başardı.

Mehmet Çetin, Murat Özünal  | 05.07.2017 - Güncelleme : 06.07.2017
Tedavi amaçlı başladığı yüzmede 14 kez Türkiye şampiyonu oldu

Karaman

KARAMAN - Mehmet Çetin,Murat Özünal

Karaman'da Üzeyir ve Dilek Kılıçoğlu ailesinin, bedensel engelli olarak dünyaya gelen kızları Neslihan Kılıçoğlu, 7 yaşında 1 yıl fizik tedavi gördükten sonra, doktorların tavsiyesiyle yüzme sporuna başladı.

Gösterdiği gayret ve ailesinin desteğiyle kısa sürede antrenörlerinin beğenisini kazanan Neslihan, katıldığı farklı şampiyonalarda 14 kez Türkiye birincisi oldu.

Karaman Gençlik Spor Kulübünde spor hayatını sürdüren Neslihan Kılıçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yaşında yüzme sporuna başladığını, bu sayede fiziksel gelişiminde önemli ilerlemek sağlandığını söyledi.

Neslihan, antrenörlerinin desteğiyle yüzme sporunda kısa sürede önemli başarılara imza attığını bildirdi.

"Hedefim dünya şampiyonluğu"

Antrenmanlarda gösterdiği başarının ardından Türkiye genelinde düzenlenen şampiyonlara katılmaya başladığını vurgulayan Neslihan, şöyle konuştu:

"Antrenmanlarımı daha da yoğunlaştırdım. Daha sonra engelliler için düzenlenen şampiyonlara katıldım. Antrenmanlara başladıktan sonra 5 yılda katıldığım şampiyonalarda, kendi yaş grubumda 14 Türkiye birinciliği, 4 Türkiye ikinciliği, 10 Türkiye üçüncülüğü elde ettim. Yüzmeden çok zevk alıyorum. Arkadaşlarım ve çevremdekileri başarılarımı takdirle karşılıyorlar. Bu da beni gururlandırıyor. Hedefim olimpiyatlara katılarak dünya şampiyonu olmak."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.