Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,220.01
ETH/USDT
3,553.80
BTC/USDT
70,649.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Dünyadan Spor, Tokyo 2020

Türkiye'nin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk madalyası tekvandodan

Milli tekvandocu Hakan Reçber, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 68 kiloda bronz madalya alarak Türkiye'ye organizasyondaki ilk madalyasını getirdi.

Emrah Oktay  | 25.07.2021 - Güncelleme : 25.07.2021
Türkiye'nin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk madalyası tekvandodan Fotoğraf: Ali Atmaca/AA

İstanbul

Makuhari Messe A Salonu'nda gerçekleştirilen tekvando müsabakalarında Hakan, son 16 turunda Brezilyalı Edival Pontes'i geçerek çeyrek finale yükseldi. 21 yaşındaki milli tekvandocu, bu aşamada ise Büyük Britanyalı Bradly Sinden'e mağlup oldu ve finale çıkma şansını yitirdi.

Sinden'in finale çıkmasıyla repesajda Yeni Zelandalı Tom Burns ile karşı karşılaşan ve rakibini eleyen Hakan, bronz madalya maçına çıkma hakkı elde etti.

Madalya karşılaşmasında Bosna Hersekli Nedzad Husic ile mücadele eden milli tekvandocu, müsabakaya iyi başladı. İlk raundu 14-5 önde geçen Hakan Reçber'in kontrollü bir oyun ortaya koyduğu ikinci raunt 3-3 beraberlikle bitti. Bu sonuçla Hakan, toplam skorda 17-8'lik üstünlük kurdu.

Son bölümde rakibinin baskısına rağmen hata yapmayan Hakan Reçber, 5-5 biten raundun ardından maçı 22-13 kazanarak bronz madalyaya uzandı.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda milli tekvandocular Hakan Reçber ile Hatice Kübra İlgün'ün bronz madalya kazanmasıyla büyük gurur yaşadıklarını söyledi.

Şahin, iki sporcunun madalya törenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki bronz madalya almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Milletimize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Burada madalya almak çok zordu. Geçen olimpiyatlarda tek bronzda kalmıştık. Yarın da maçlarımız var, onlardan da ümitliyim. Madalya alan sporcularımızı tebrik ediyorum." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun kendilerini hiç yalnız bırakmadığını vurgulayan Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanımız da telefonla aradı. Ülkemiz adına çok mutlu ve gururluyuz. Tekvandoyu izlemeye devam edin, daha güzel şeyler gelecek." ifadelerini kullandı.

Üst üste 6. olimpiyat oyunlarında tekvando branşında madalyanın kazanıldığının hatırlatılması üzerine Şahin, "Hedefimiz en iyisini yapmak. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda daha iyisini yapmak istiyoruz. Tokyo'ya 5 sporcumuzla katıldık, bu bizim için rekordu. Bugün 2 madalya geldi. 2 sporcumuz daha mücadele edecek, inşallah onlar da aynı sonuçları alır." diye konuştu.

Hakan Reçber: Bu benim için büyük gurur

Bronz madalya mücadelesinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Hakan Reçber, "Bu benim için büyük gurur. Servet Tazegül hocamızdan sonra altın madalya olmasa da bronz madalya kazandırdım." dedi.

Önünde bir olimpiyat daha olduğunu kaydeden Hakan, "Orada altın almak istiyorum. Ülkemiz adına Tokyo 2020'de ilk madalyayı aldığım için mutluyum. Umarım her branşta Türk sporcular mutluluk yaşar." diye konuştu.

Tekvandoda daha önceki olimpiyatlarda Türkiye'ye madalya getiren ve Hakan Reçber'in antrenörü olarak bu sevinci bir kez daha yaşayan Servet Tazegül ise çok mutlu olduklarını vurgulayarak, "Hedeflerimiz altın almaktı, en kötü gümüş istiyorduk. Bronz madalyada takılı kaldık. 2024'te daha iyi çalışıp kürsünün en üstünde yer almayı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir sonraki olimpiyat oyunlarında daha fazla madalyayı hedefleyeceklerini belirten Tazegül "2016'da sporu bıraktıktan sonra 2020'de kendi sıkletimde sporcu yetiştirip olimpiyattan madalyayla dönmek ayrı gurur oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza ve federasyon başkanımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.