Tayland Başbakanı Charnvirakul, sel vuran Songkhla eyaletinde olağanüstü hal ilan etti
Tayland Başbakanı Anutin Charnvirakul, ülkenin güneyini vuran sel felaketinin ardından Songkhla eyaletinde olağanüstü hal ilan etti.
Ankara
Tayland Hükümeti Halkla İlişkiler Departmanı tarafından yapılan açıklamaya göre, Charnvirakul sel felaketi yaşanan Songkhla eyaletinde olağanüstü hal ilan eden kararnameye imza attı.
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
Açıklamada, "Çeşitli kurumlar, afet bölgelerindeki insanlara yardım etmek, gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri sağlamak için görevlendirildi." ifadeleri kullanıldı.
Tayland Meteoroloji Departmanı, başta Songkhla olmak üzere ülkenin güneyindeki çeşitli kentlerde etkili olması beklenen şiddetli yağış ve sel riskine karşı uyarı yayımladı.
Ayrıca Meteoroloji Departmanı, ülkenin güneyinde yağışların yer yer yüzde 70'e ulaşmasının beklendiğini belirterek, ani sel ve su seviyelerinde yükselme riskine karşı uyarıda bulundu.
Tayland’ın güneyinde etkili olan şiddetli sellerde en az 33 kişi hayatını kaybetti
— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) November 26, 2025
▪️ Ülke genelinde yaklaşık 1 milyon hane ve 2,7 milyonu aşkın kişi sel felaketinden etkilendi
▪️ Sel Krizi Operasyon Merkezi, yerel halka tahliye çağrısı yaptı
🚨 Tayland Başbakanı Anutin… pic.twitter.com/tjbyK60oZC
Tayland'da şiddetli yağışların neden olduğu sellerde 2,1 milyon kişi etkilenmiş, 13 kişi hayatını kaybetmişti.
Güney ve Güneydoğu Asya'da haziran-eylül aylarında etkili olan muson yağmurları, her yıl büyük çaplı doğal afetlere ve kazalara neden oluyor.
Tayland'ın güneyini vuran selde hayatını kaybedenlerin sayısı 33'e çıktı
Tayland Afetle Mücadele ve Yönetimi Dairesi (DDPM), ülkenin güneyini vuran sele ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamaya göre, 12 eyalette 1 milyon hane ve 2,7 milyonu aşkın kişi selden etkilenirken yaşamını yitirenlerin sayısı 33'e çıktı.
