Dolar
42.06
Euro
48.51
Altın
4,002.71
ETH/USDT
3,886.00
BTC/USDT
111,018.00
BIST 100
10,971.52
Dünya, İsrail’in Gazze saldırıları

Kassam Tugayları, Gazze'deki 2 İsrailli esirin cesedini Kızılhaç'a teslim etti

Kimlik tespitinin yapılmasının ardından cesetlerin İsrailli esirlere ait olduğu onaylanırsa Gazze Şeridi'nde 11 esirin cesedi kalmış olacak.

Mustafa Deveci, Faruk Hanedar  | 30.10.2025 - Güncelleme : 30.10.2025
Kassam Tugayları, Gazze'deki 2 İsrailli esirin cesedini Kızılhaç'a teslim etti Fotoğraf: Abdallah F.s. Alattar/AA

Ankara

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında, enkazdan çıkarılan 2 İsrailli esirin cesedini daha Uluslararası Kızılhaç Örgütü (ICRC) heyetine teslim etti.

İsrail ordusunun ateşkese rağmen 28 Ekim'de Gazze'ye saldırıları nedeniyle ertelenen ceset teslim süreci bugün gerçekleştirildi.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Kassam Tugayları, 2 İsrailli esire ait olduğunu belirttiği cenazeleri Gazze'deki Kızılhaç heyetine teslim etti.

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Kızılhaç'ın cesetlerin bulunduğu tabutları teslim aldığı bildirildi.

Kızılhaç'ın cesetleri İsrail ordusuna teslim etmek için belirlenen noktaya doğru ilerlediği kaydedildi.

İsrailli esirlerin cesetlerinin İsrail ordusu tarafından teslim alındıktan sonra Ulusal Adli Tıp Kurumu tarafından kimlik tespiti çalışmalarının yapılması bekleniyor.

Kimlik tespitinin yapılmasının ardından cesetlerin İsrailli esirlere ait olduğu onaylanırsa Gazze Şeridi'nde 11 İsrailli esirin cesedi kalmış olacak.

Kassam Tugayları, ateşkes anlaşması kapsamında daha önce ikisi Nepalli olmak üzere 15 esirin cesedini teslim etmişti.

İsrail ise Gazze'den alıkoyduğu 195 Filistinlinin cenazesini iade etmişti.

Hamas'ın teslim ettiği 2 cesedin Gazze'deki İsrailli esirlere ait olduğu tespit edildi

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında Uluslararası Kızılhaç Örgütü (ICRC) ekiplerine verdiği 2 cesedin İsrailli esirlere ait olduğu doğrulandı.

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Ulusal Adli Tıp Merkezi'nin İsrail polisi ve askeri hahamlık işbirliğinde yapılan çalışmayla kimlik tespitinin yapıldığı kaydedildi.

Kassam Tugaylarının teslim ettiği 2 cesedin İsrailli esirler Amiram Cooper ve Sahar Baruch'a ait olduğu ve ailelerine bilgi verildiği aktarıldı.

Kimlik tespitinin yapılmasının ardından Gazze'de kalan İsrailli esir cesedi sayısı 11'e düştü.

İsrail, 2 cesedin bulunduğu tabutları Kızılhaç'tan teslim aldığını, Tel Aviv'deki Ebu Kabir Adli Tıp Enstitüsü'ne getirildiğini ve otopsi raporunun beklendiğini duyurmuştu.

Kassam Tugayları, arama çalışmaları sonucunda 2 İsrailli esir Amiram Cooper ve Saher Baruch'un cesetlerine ulaşıldığını açıklamıştı.

Gazze'de 10 Ekim'de yürürlüğe giren ateşkes anlaşması kapsamında hayattaki İsrailli esirlerin teslim edilmesinin ardından Gazze Şeridi'nde 28 İsrailli esirin cesedi kalmıştı.

Hamas daha önce anlaşma kapsamında İsrail'e 17 ceset teslim etmişti. İsrail ise yapılan testler sonucunda cesetlerden birinin Gazze'de kalan herhangi bir esire ait olmadığını, birinin ise daha önce alınan bir esire ait ceset parçaları olduğunu iddia etmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.