Dolar
32.34
Euro
34.83
Altın
2,298.50
ETH/USDT
3,070.10
BTC/USDT
61,881.00
BIST 100
10,276.88
Dünya, İsrail-Filistin çatışması

Filistinli babanın İsrail'in hava saldırısında ölen kızına vedası yürek burktu

Filistinli baba Ahmed Berhum'un İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden 5 yaşındaki kızı Ala'yı son yolculuğuna uğurlarken vedası yürekleri burktu.

Mohamed Majed  | 22.04.2024 - Güncelleme : 22.04.2024
Filistinli babanın İsrail'in hava saldırısında ölen kızına vedası yürek burktu

Gazze

İsrail ordusu, güvenli bölge olduğu iddiasıyla Filistinlileri göçe zorladığı Refah'a hava saldırıları düzenlemeye ve sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Filistinliler, İsrail savaş uçaklarının Refah'ın batısındaki Tel es-Sultan Mahallesine düzenlediği saldırıda öldürülenler yakınlarını gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı.

Ahmed Berhum, saldırıda annesini, eşi Ravan ve 5 yaşındaki kızı Ala'yı kaybetti.

Acılı baba Berhum, Refah kentindeki Yusuf en-Neccar Hastanesi'ne getirilen küçük kızına "Şimdi herkes seni özleyecek." sözleriyle veda etti.

Minik kızının cansız bedenine sarılan acılı baba, gözyaşları içinde kızını alnından öperek son kez vedalaştı.

AA muhabirine konuşan Berhum, "Çocuklar evde uyuyordu. Hiçbir şey yapmıyordu. Yerinden edilmiş kişilerin bulunduğu yerde güvenli bir evdeydik.Şimdi bu bölgeden de göçe zorlandık." dedi.

Saldırıda Berhum ailesinin evi dahil birçok ev tamamen yıkılırken, çoğunluğu çocuk ve kadın 9 Filistinli yaşamını yitirdi.

"Erkek ve kız kardeşimi kaybettim"

Aynı saldırıda erkek ve kız kardeşini kaybeden 12 yaşındaki Rana Zukut da kardeşlerinin cansız bedenlerine sarılarak onları son yolculuklarına uğurladı.

"Uyuyorduk ve ani bir patlamayla uyandık. Evimiz bombalanmıştı, her şey bir kabus gidiydi." diyen Zukut, saldırı sonrasında yaşadıklarını şu ifadelerle aktardı:

"Beni hastaneye götürdüler. Yaralanmıştım, tedavi edildim. Orada bana ailemden, erkek ve kız kardeşim dahil çok sayıda kişinin şehit olduğunu söylediler."

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere 34 bin 97 Filistinli öldürüldü, 76 bin 980 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın