Dolar
39.22
Euro
44.69
Altın
3,323.80
ETH/USDT
2,501.30
BTC/USDT
104,836.00
BIST 100
9,486.56
arşiv

Makedonya'nın en büyük yatırımı Cevahir Holding'den...

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te inşasına başlanan bin 376 konutluk residence  ve AVM projesinin ilk etabı yıl sonunda satışa çıkarılacak

17.07.2012 - Güncelleme : 17.07.2012
Makedonya'nın en büyük yatırımı Cevahir Holding'den...

ÜSKÜP
Cevahir Holding tarafından Makedonya'nın başkenti Üsküp'te inşasına başlanan ve yaklaşık 300 milyon avroya malolması planlanan residence ve AVM projesinin ilk etabı yıl sonunda satışa çıkarılacak.
Cevahir Holding, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yürüttüğü ve Balkanların en büyük projelerinden olan bin 376 konutluk residence ve AVM projesinin temel atma töreni, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin de katılımıyla dün gerçekleştirildi.
Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin ''Ülke tarihindeki en büyük yatırım'' olarak nitelendirdiği projenin, Makedon taşeron firmaları, inşaat malzemeleri ve nakliye şirketleri gibi yerel potansiyeli harekete geçirecek olması dolayısıyla ülkenin inşaat sektörüne ve ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor. 
Kamu ve özel yatırımlardan dolayı inşaat sektörünün son yıllarda Makedonya ekonomisinin itici güçlerinden biri haline geldiğini ifade eden Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Cevahir Holding'in projesinin şehirleşme yapısına ruh katacağı gibi, Makedon metropolüne de ek bir turistik güzellik katacağını söyledi. Gruevski, projeyle birlikte Üsküp'ün de modern bir simgeye daha kavuşmuş olacağını kaydetti.

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Başbakan Yardımcısı Vladimir Peşevski, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Cevahir Holding Yönetim Kurul Üyesi Eser Cevahir, üst düzey yetkililer ve çeşitli ülkelerin misyon şeflerinin de hazır bulunduğu törende projeyle ilgili bilgiler veren Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir, ''Bu proje Makedon Halkının projesidir'' ifadesini kullandı.

Üsküp'te inşa edilen, her biri 42 kata sahip, 130 metre yüksekliğinde 4 adet kule ve AVM'den oluşacak projenin maliyetinin 300 milyon avroya ulaşacağını belirten Cevahir, toplam inşaat alanı 280 bin metrekare olacak projenin yaklaşık 3 bin kişilik bir yaşam alanı oluşturacağını kaydetti.
Projenin Makedon halkı açısından önemine değinen Cevahir, ''Bu proje hükümetin veya muhalefetin projesi değildir. Hükümet ve muhalefet olarak bizlere ellerinden gelen yardımı göstermeleri gerekir'' dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın