Dolar
39.22
Euro
44.69
Altın
3,312.06
ETH/USDT
2,509.80
BTC/USDT
105,443.00
BIST 100
9,486.56
arşiv

-BAŞAKŞEHİR'DE OLAYLI YIKIM

14.05.2009 - Güncelleme : 14.05.2009
-BAŞAKŞEHİR'DE OLAYLI YIKIM

İSTANBUL - Başakşehir'in Bayramtepe Mahallesi'nde ruhsatsız bina ve kaçak yapıların yıkımı sırasında vatandaşlarla emniyet güçleri arasında arbede yaşandı.
Polisin müdahale sırasında kullandığı ''biber gazının'' Tepe İlköğretim Okulu'nun bahçesine düşmesi nedeniyle bazı öğrenciler gazdan etkilendi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesine bağlı zabıta ekipleri, sabah saatlerinde ilçedeki kaçak ve ruhsatsız binaları yıkmak üzere çevik kuvvet ekipleri ve panzer eşliğinde Bayramtepe Mahallesi'ne geldi.
Ruhsatsız binaların ve kaçak yapıların yıkılmasına karşı çıkan vatandaşlar, polise taş, sopa ve tuğla parçaları ile saldırdı. Polis de biber gazı sıkarak grubu dağıtmaya çalıştı. Gruba müdahale sırasında kullanılan "biber gazının" Tepe İlköğretim Okulu'nun bahçesine düşmesi nedeniyle öğrencilerden bazıları fenalık geçirdi. Olayı duyan veliler okula geldi.
Protestocu grup ile polis arasındaki arbede yaklaşık 6 saattir devam ederken, kullanılan gaz bombalarından biri de bir apartmanın üçüncü katındaki daireye isabet etti. Gazdan etkilenen bir anne ve bebeği daireden çıkarıldı. Dışarı çıkarken fenalaşan anne ile bebeği hastaneye kaldırıldı. Olayların yaşandığı sokak ve caddelerdeki bazı araçların camları kırıldı.
Zabıta ekipleri yıkımı tamamlayarak bölgeden ayrıldı, ancak mahallede olaylar durulmadı. Güvercintepe Mahalle Muhtarı İbrahim Dinç, polislerle göstericiler arasında bir süre ara buluculuk yapmaya çalıştı. Dinç'in çabası sonuç vermedi. Göstericilerle güvenlik güçleri arasındaki olaylar ara sokaklarda sürüyor. Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın