Dolar
32.53
Euro
34.90
Altın
2,334.19
ETH/USDT
3,150.40
BTC/USDT
64,595.00
BIST 100
9,716.77
Gündem

Sınavı geçemeyen dedektör köpek enkaza giremeyecek

AFAD tarafından köpekli arama timleri arasında Samsun'da düzenlenecek "eğitim-görev ve yeterlilik sınavı"nda başarılı olamayan dedektör köpekler, enkazlarda aramaya katılamayacak.

İlyas Gün  | 08.10.2015 - Güncelleme : 08.10.2015
Sınavı geçemeyen dedektör köpek enkaza giremeyecek

Samsun

SAMSUN - İLYAS GÜN

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca  (AFAD) köpekli arama timleri arasında "eğitim-görev ve yeterlilik sınavı" düzenlenecek.

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma Müdürü Yusuf Aysu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFAD'ın 2011 yılında çıkarılan Köpekli Arama Timi Çalışma ve Sınavı Yönetmeliği gereğince Türkiye'deki köpekli arama timlerinin iki yılda bir sınava tabi tutulduğunu söyledi.

Bu yılki sınavın 9 Kasım'da Samsun'da yapılacağını belirten Aysu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve üç ilin AFAD müdürlüklerinin başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından Türkiye'deki tüm arama köpeklerinin sınavdan geçirileceğini ifade etti.

Türkiye'de, enkazlarda canlı aramada kullanılan 60 köpek bulunduğunu belirten Aysu, sınavın ücretsiz olduğunu ve sınava katılacak köpekler için sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve özel şirketlerin 14 Ekim'e kadar başvurularını yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

Samsun AFAD Müdürlüğü bünyesindeki köpeklerin de eğitmenleri gözetiminde hazırlıkları sürüyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.