Dolar
32.38
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,532.10
BTC/USDT
70,097.00
BIST 100
9,116.96
Gündem, arşiv

Adıyaman'da çatışma: 1 şehit

Adıyaman'da güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, bir asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

20.07.2015 - Güncelleme : 20.07.2015
Adıyaman'da çatışma: 1 şehit

ADIYAMAN

Adıyaman'ın merkeze bağlı Kömür beldesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, merkeze bağlı Kömür beldesindeki Kurk ve Derinsu mevkilerinde arazi arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine terör örgütü PKK mensuplarınca ateş açıldı.

Bunun üzerine bölgeye jandarma özel harekat timleri sevk edildi. Çatışmada yaralanan 3 askerden birinin olay yerinde şehit olduğu öğrenildi.

Yaralı 2 askerin Adıyaman'da tedavi altına alındığı belirtildi.

Çatışmaların devam ettiği bölgede ormanlık alana gizlenmiş çok miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiği, teröristlerin barınma amacıyla kullandıkları mağaraların bulunduğu kaydedildi.

Askerlerin isimleri belirlendi

Öte yandan, çatışmada şehit olan ve yaralanan askerlerin isimleri belli oldu.

Çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'ın Kayseri, yaralı askerlerden Uzman Onbaşı Tanju Gülen'in Aydın ve Başçavuş Yunus Vatandaş'ın ise Hatay nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Muhabir: Hakan Furkan-Mehmet Fatih Aslan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.